Mustafa Karaalioğlu: Seçim kanunu beyhude bir hamle değil

"Eğer, seçime kadar hayat pahalılığı, işsizlik, kur, faiz, dış politika gibi sorunlu ünitelerde uçağın burnunu yukarı kaldırabilirse seçim kanunundaki ince hesaplar Cumhur ittifakı lehine sonuç üretebilir''

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Cumhur İttifakı'nın hazırladığı seçim yasasının muhalefeti taktik değiştirmeye yönelteceğini belirterek, "İktidarın seçim kanunun üzerinde değişiklik ihtiyacı duyması ve oyunun kurallarını yeniden belirleme zarureti elbette bir endişeden kaynaklanıyor. Mevcut kanunla girilen 2018 seçimlerinde hem Cumhurbaşkanlığını hem de Meclis’te çoğunluğu kazanmışlardı. Şimdi düzenlemeye gitmeleri, belli ki yeni siyasi atmosferde bunun mümkün olmayacağı kanaatine dayanıyor. Yani, aynı kurallarla seçim yapılacak olursa bu üstünlüğün devam edemeyeceği düşünüyorlar" diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim için en ince ayrıntıyı kovalayan bir lider olduğunu savunan Karaalioğlu, "Eğer, seçime kadar hayat pahalılığı, işsizlik, kur, faiz, dış politika gibi sorunlu ünitelerde uçağın burnunu yukarı kaldırabilirse seçim kanunundaki ince hesaplar Cumhur ittifakı lehine sonuç üretebilir. Ancak, ekonomik tablo değişmezse, sosyal gerilim bir parça çözülmezse ve iktidara uzun süredir oy kaybettiren faktörlerde düzelme olmazsa seçim kanununda çare aramak işe yaramaz" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
İsrail'i durduracak tek ülke ABD