Mustafa Sandal’dan Numan Kurtulmuş’a Şok Tepki: "Anayasal Suç İşliyorsunuz!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasanın 3’üncü maddesini hedef alan açıklamaları, ünlü şarkıcı Mustafa Sandal'ın tepkisini çekti. Sandal, Kurtulmuş’a, "Anayasal suç işliyorsunuz" diyerek sert eleştirilerde bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilemez maddelerinden biri olan 3'üncü maddeyle ilgili yaptığı açıklamalar, kamuoyunda tartışma yaratmaya devam ediyor. Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal da bu tartışmalara sert bir tepki vererek, Kurtulmuş'u suç işlemekle itham etti.

ANAYASANIN 3'ÜNCÜ MADDESİ HEDEFTE

Numan Kurtulmuş, Anayasa'nın 4'üncü maddesi kapsamında koruma altına alınan 3'üncü madde hakkında yaptığı açıklamada, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" ifadesinin değiştirilmesi gerektiğini savundu. Kurtulmuş, bu ifadenin "Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü" olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. Bu açıklamalar, hem siyasi hem de toplumun farklı kesimlerinde eleştirilerin odağı haline geldi.

MUSTAFA SANDAL’DAN SERT TEPKİ

Mustafa Sandal, sosyal medya üzerinden Kurtulmuş'a sert bir yanıt verdi. Kurtulmuş’un açıklamalarını alıntılayarak, "Anayasal suç işlediğinizin farkında mısınız, Numan bey?" ifadelerini kullanan Sandal, eleştirilerini daha da derinleştirdi. Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilemez olduğuna dikkat çeken Sandal, Kurtulmuş'un bu açıklamalarıyla anayasal düzeni hedef aldığını savundu.

HALK VE ÜNLÜLERDEN TEPKİ YAĞIYOR

Kurtulmuş'un anayasanın 3’üncü maddesine yönelik bu değişiklik önerisi yalnızca Mustafa Sandal değil, birçok vatandaş ve hukukçu tarafından da tepkiyle karşılandı. Anayasal düzenin korunması gerektiğini savunanlar, özellikle devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ilkesinin tartışmaya açılmasının toplumda bölünmelere yol açabileceğini belirtti. Öte yandan, Kurtulmuş'un bu açıklamalarının ne tür yasal sonuçlar doğuracağı ise merak konusu.

KURTULMUŞ NEYİ HEDEFLİYOR?

Numan Kurtulmuş'un bu çıkışı, anayasa değişikliği tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Ancak bu değişikliğin Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri arasında yer alması, Kurtulmuş'un önerisinin anayasal sınırları zorladığına dair yorumlara yol açtı. Kurtulmuş’un, "Devletin ülkesi ve milleti olmaz, milletin devleti olur" şeklindeki açıklamaları ise hukuki ve siyasi bir tartışmanın fitilini ateşlemiş durumda.

SİYASİ GERİLİM ARTIYOR

Bu olayın ardından gözler hem Numan Kurtulmuş’a hem de siyasi arenada bu konuda yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda. Tartışmalar sürerken, Anayasa’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerinin yeniden gündeme getirilmesi, siyasi gerilimi tırmandırmış durumda.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.