Mustafa Şentop 'Montrö' sözlerini açıkladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Sözleşmesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile çekilinmesi hakkında daha önce "Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi'nden kararname ile çekildiği gibi Montrö'den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir." demişti. Şentop bu sözlerine gelen tepkiler üzerine bu kez de herhangi bir anlaşma veya sözleşme ismi telaffuz etmediğini öne sürerek "Bu tür anlaşmalardan çıkmanın imkansızlığını anlattım" dedi.

Şentop ayrıca, programdaki ifadelerinin çarpıtıldığını söyledi ve şu açıklamalarda bulundu:

"Gerek Lozan, Gerek Montrö gibi anlaşmaların özel bir boyutu vardır. Sadece hukuki boyutlarla ilgili insanlar iş yapmazlar. Ben boşanmayla ilgili prosedür anlatsam, insanları boşanmaya teşvik etmiş mi olurum? Bu kadar saçmalığı anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Montrö gibi, Lozan gibi anlaşmalarda çıkma gibi bir şeyin mevzubahis olmayacağını çok çarpıcı bir şekilde söyledim. O konuşmada da böyle bir şey yoktur, uluslararası anlaşmalarla ilgili hukuki boyutu anlatmam söz konusudur. Siyasetçi olarak ortalama zeka seviyesini hesap ederek konuşuyoruz. Bunun altında olan varsa yapabileceğim bir şey yok."

“Bir cumhurbaşkanı Montrö’yü tanımıyorum diyebilir mi” sorusu üzerine Şentop, "Teknik olarak yapılabilir. Ancak mümkün ve muhtemel arasında fark var. Yeterli yoğurt bulursanız Marmara Denizi’nden ayran yapmak da mümkündür" yanıtını vermişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AKP'nin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının 10 kat artırılmasını öngörüyor
Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını duyurdu
Borçlarını ödeyemeyenler bu yönteme başvuruyor!
Aşkta şanslı olan 3 burç! Aradıkları aşkı çok daha kolay bulup mutlu olacak
Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor