Musul'u IŞİD'e teslim eden Nuceyfi'ye "Türkiye ile işbirliği" sebebiyle tutuklama!

Musul'un da bağlı olduğu Nineva eyaleti eski Valisi Esil Nuceyfi hakkında Irak "Türkiye ile işbirliği yaptığı" gerekçesiyle tutuklama kararı aldı. Esli Nuceyfi, Musul'u IŞİD'e teslim eden vali olarak Irak'ta uzun zamandır suçlanıyordu....

Musul'un da bağlı olduğu Nineva eyaleti eski Valisi Esil Nuceyfi hakkında Irak "Türkiye ile işbirliği yaptığı" gerekçesiyle tutuklama kararı aldı. Esli Nuceyfi, Musul'u IŞİD'e teslim eden vali olarak Irak'ta uzun zamandır suçlanıyordu. Vali Nuceyfi, IŞİD'in kente girmesinden önce bir genelge yayınlayarak Irak Ordu birliklerinin IŞİD'e karşı direnmemesini talimatı vermişti. Nuceyfi Irak'ta Türkiye'nin en önemli müttefiklerinden birisi olarak da biliniyor.

Nuceyfi, TSK'yı Başika'ya çağıran vali olarak da biliniyor. Ayrıca, 600 kadar milisini TSK'nın eğittiği Ninova milislerinin komutanlığını da yapan Esil Nuceyfi, IŞİD'e verdiği destekten ötürü Bağdat'a giremezken Barzani kontrolündeki Erbil'de yaşıyor.

Esil Nuceyfi'nin kardeşi Usame el Nuceyfi hakkında da Irak mahkemeleri gözaltı kararı aldı.  

"IŞİD devrim yaptı" diyen müttefiği de AKP himayesinde!

Musul'un IŞİD işgaline uğraması ardından Irak'ta hakkında idam kararı olan ancak Türkiye'de AKP- Tayyip Erdoğan himayesinde yaşayan eski Irak Cumhurbaşkanı eski yardımcısı Tarık Haşimi de bunun "Bir devrim" olduğunu iddia etmiş ve işgali kutlamıştı. Nuceyfi ile Haşimi ittifakı da Irak'ta bilinen ve ülkeyi IŞİD'e karşı savunmasız bırakan etkenlerden birisi olarak kabul ediliyor.  

Musul'un işgali esnasında AKP de Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nun işgal edilmeyeceğini düşünmüş ve konsolosluk personelini boşaltmayı reddetmişti. Burada bulunan Türkiyeli diplomatlar uzun süre IŞİD esiri olmuşlardı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Suudi Savunma Anlaşması İçin İsrail Normalleşmesi Şart!
Zelenski, Ukrayna Askerlerinin Kararlılığını Övdü
Britney Spears kaldığı otelde sinir krizi geçirdi! Britney Spears için ambulans geldi!
Guangdong Eyaleti'nde Şiddetli Yağışlar: Alarm Seviyesi Yükseldi