Mutant’ Lakaplı Illia Yefimchyk 36 Yaşında Kalp Krizinden Öldü

Belaruslu vücut geliştirici Illia Yefimchyk, 36 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. “Mutant” lakabıyla tanınan Yefimchyk, günlük 16.500 kalori tüketiyordu.

Dünyanın ünlü vücut geliştiricilerinden biri olan Illia Yefimchyk, 36 yaşında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Belaruslu sporcu, "Mutant" lakabıyla tanınıyor ve günlük olarak 7 öğün yemek yiyerek 16.500 kalori aldığı biliniyordu. Yefimchyk, 6 Eylül tarihinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Eşi Anna, ambulans gelene kadar kalp masajı yaptı ancak bu müdahale yeterli olmadı.

Anna Yefimchyk, yaptığı açıklamada, "Kalbi iki gün süresince yeniden atmaya başladı ama doktor bana beyninin öldüğüne dair kötü haber verdi" dedi. Yefimchyk’in ölümü, vücut geliştirme camiasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Sağlık durumu ve antrenman rutinleriyle ilgili detaylı bilgiler, spor dünyasında uzun süre tartışılacak gibi görünüyor.

Yefimchyk’in ani ölümü, yüksek kalori alımının ve vücut geliştirme sporunun sağlık üzerindeki etkilerini yeniden gündeme getirdi. Spor camiası, vücut geliştiricilerin kalp sağlığını korumak adına alabilecekleri önlemler üzerinde durmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.