Mutfağın olmazsa olmazına büyük zam geliyor: Bu fiyatlar çayı şekersiz içtirecek!

Ülke genelinde enflasyonla mücadele devam ederken, sofraların temel ürünlerinden biri olan şeker için yeni bir fiyatlandırma yapıldı. Türk Şeker tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni fiyat listesi belirlendi.

Türk Şeker tarafından yapılan açıklamaya göre, şeker fiyatlarına yüzde 5.5 oranında bir zam yapıldı. Verilen bu zam kararı, daha önce yapılan bir indirimin ardından geldiği için dikkat çekici oldu. Şirketin yayımladığı fiyat listesine göre, bu zamın sektörde nasıl bir etki yaratacağı ve tüketicilere nasıl yansıyacağı merak konusu haline geldi. 

O TARİHTEN İTİBAREN YENİ FİYAT LİSTESİ

16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren tüm fabrika ve kiralık depolardan, KDV hariç kilogram başına 32,00 TL üzerinden %7,81 indirimli olarak, 29,50 TL/kg fiyatla şeker satışı yapılacak.

Ayrıca, Genel Bütçeli İdarelere (örneğin askeriye gibi kurumlara) ise KDV hariç kilogram başına 32,00 TL üzerinden %6,87 indirimli olarak, 29,80 TL/kg fiyatla satış yapılacak.

Bu fiyat düzenlemeleri, son dönemdeki fiyat politikası değişikliklerini takiben yapılmış olup, farklı sektörlerde maliyetleri düzenlemeyi ve erişilebilirliği sağlamayı hedeflemektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.