Mutfakların Vazgeçilmezi Antep Peyniri ile Harika Lezzetler

Gaziantep yöresine ait eşsiz lezzet antep peyniri: Gaziantep peyniri, Ben Gurme'nin özenle ürettiği geleneksel bir lezzettir. UNESCO tescilli bu peynir, keçi sütünden özel salamura işlemiyle elde edilir. Benzersiz tadıyla sofralarınıza keyif katın.

Türkiye’nin en güzel lezzetlere sahip şehirleri arasında kuşkusuz Gaziantep’in saygın bir yeri vardır. Gaziantep mutfağının birbirinden lezzetli yiyecekleri, dünyanın dört bir yanından kişinin ilgisini çeker. Genellikle Antep denildiğinde akla et yemekleri ve yöresel lezzetler gelse de, bu eşsiz şehrin peyniri de son derece meşhurdur. Antep peyniri, keçi sütünden elde edilir. Yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olan peynir, özel bir salamurada olgun hale getirilir. Yapılan işlem sayesinde peynir, kendine özgü bir lezzet ve doku kazanır.

Antep peynirinin kendine özgü bir tadı vardır. Bu sayede hem kahvaltı sofralarında hem de çeşitli yiyeceklerin içinde sıkça tüketilir. Fakat peynirin benzersiz lezzetini koruması için üretim yönteminin geleneksel olması gerekir. İşte tam da bu noktada akıllara Ben Gurme gelir. Ben Gurme, birbirinden güzel peynir seçenekleriyle adından söz ettirir. Sağlıklı, lezzetli ve geleneksel yöntemlerin bir araya geldiği peynir çeşitleri ile siz de damak tadınızı yakalayabilirsiniz.

ANTEP PEYNIRI ÜRETIM SÜRECI NASILDIR?

Antep peyniri, Türkiye’nin en eski peynirlerinden bir tanesidir. Tarihler 2015 yılını gösterdiğinde Antep peyniri UNESCO tarafından tescillenmiştir. Antep peynirinin üretim sürecinde taze keçi sütü kullanılır. Sütler sağıldıktan sonra, süzülerek temizlenir. Ardından süt ideal sıcaklığa getirilir. Doğal süt ve süt mayası içeren peynir pıhtıları parçalara ayrılır. Bir süre dinlenmeye bırakılır. Ardından pıhtılar ısıtılır ve karıştırılır. Kalıplama işlemi için peynir altı suyu süzülür. Peynir kalıplara yerleştirilir. Peynirler uygun tuz oranıyla ayarlanır.

Salamura işlemi için 2-3 günlük bir bekleme süresi geçer. Salamura işlemi sayesinde peynirler tadını ve dayanıklılığını uzun süre muhafaza eder. Ardından olgunlaşma işlemi başlar. Peynirlerin serin ve havadar ortamda 3 - 6 ay boyunca olgunlaştırılması gerekir. Peynirin olgunlaşma süresi sayesinde lezzeti ve dokusu gelişir. Tüm işlemler büyük bir titizlikle ve üstün hijyenik koşullarda gerçekleşir. Uzun bir sürecin sonunda tüketime hazır hale gelen peynirler akşam yemeklerinde, mezelerde, kahvaltı sofralarında ve çeşitli böreklerde kullanılır. Siz de Ben Gurme tarafından hazırlanan Antep peynirini keşfetmek için güvenle satın alabilir, damaklarınıza unutulmaz bir şölen yaşatabilirsiniz. Ben Gurme’nin uzun geri iade süreci sayesinde bu yöresel lezzetleri güvenle satın alabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Sahte kahveyi anlamanın bir yöntemi buymuş: Dolandırıcılar buraya da sızdı!
Schengen vizelerine zam geliyor
Kalp sağlığı için çikolatayı böyle yemelisiniz
Maliyeti 10 TL olan o besin en sağlıklı kahvaltılık seçildi!
Dondurulmuş sarımsak taze halinden bile daha sağlıklı!