Mutluluk Sıralaması: Finlandiya Zirvede, Türkiye’de Gençler Endişeli

Dünya Mutluluk Raporu'na göre Finlandiya yine en mutlu ülke seçilirken, Türkiye biraz yükselse de gençlerin mutsuzluğu dikkat çekiyor. Türkiye, yaş grupları arasında 98. sırada yer alırken, gençler dünya ortalamasının altında kaldı.

Dünya Mutluluk Raporu, Finlandiya'nın yine zirvede olduğunu gösterirken, Türkiye'nin yükselişi dikkat çekiyor. Ancak, gençlerin mutsuzluğu ve yaşlıların düşük mutluluk oranları, ülkedeki önemli sorunlar arasında yer alıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından desteklenen Dünya Mutluluk Raporu'nun güncel verileri, ülkelerin mutluluk düzeylerini ve bunu etkileyen faktörleri incelemektedir. Bu yılki raporda Finlandiya, 5.5 milyonluk nüfusuyla yedinci kez en mutlu ülke olarak seçilirken, Afganistan ise sürekli olarak son sırada yer aldı. Uzmanlar, ülkelerdeki insanların 0 ile 10 arasında bir puanla değerlendirildiği sistemde, Finlandiya'nın 7.74 puan alarak zirveyi koruduğunu belirtiyorlar. Türkiye ise geçen yıla göre bir miktar yükselerek 98. sırada yer aldı, ancak raporda Türk gençlerinin diğer ülkelerin gençlerine göre daha az mutlu olduğu ortaya çıktı. Özellikle İran, Fildişi Sahilleri ve Fas gibi ülkelerin gençleri Türk gençlerinden daha mutlu olarak sıralandı. Raporda, 60 yaş ve üzerindeki insanların mutluluk oranları da incelendi ve Türkiye'nin yaşlılarının diğer ülkelere göre daha alt sıralarda olduğu görüldü. Ayrıca, Türkiye'nin 2006-2010 döneminden bu yana mutluluk oranlarının azaldığı da rapor edildi. Bu veriler, ülkelerin mutluluk seviyelerini anlamak ve daha iyi bir yaşam kalitesi için politika yapıcılarına rehberlik etmek amacıyla önemli bir kaynak sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı
Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı
HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!