Müziğin Efsanesi Alpay’ın Son Hali Herkesi Hüzne Boğdu: 'Eylül'de Gel' Unutulmaz Bir Miras

Sosyal medya fenomeni Murad Salahlı, ünlü sanatçıyı Bodrum’daki evinde ziyaret ederek, “Bugün Türk pop müziğinin temel taşlarından, yaşayan efsane sevgili Alpay'ı Bodrum'da evinde ziyaret ettim. Alpay Bey, güler yüzüyle beni ağırladı ve tüm sevenlerine sevgi ve selamlarını iletti”

Yılların eskitemediği o unutulmaz şarkılar hala kulaklarımızdayken, efsane müzisyen Alpay’ın son hali görüntülendi.

Sosyal medya fenomeni Murad Salahlı, ünlü sanatçıyı Bodrum’daki evinde ziyaret ederek, "Bugün Türk pop müziğinin temel taşlarından, yaşayan efsane sevgili Alpay'ı Bodrum'da evinde ziyaret ettim. Alpay Bey, güler yüzüyle beni ağırladı ve tüm sevenlerine sevgi ve selamlarını iletti" ifadelerini kullandı.

İŞTE O PAYLAŞIM…

ŞARKICI ALPAY KIMDIR, KAÇ YAŞINDA?

Alpay, 18 Temmuz 1935’te Ankara’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Lise yıllarında futbola ilgi duyan Alpay, Ankara Demirspor’da futbol oynamaya başladı. Daha sonra Gençlerbirliği SK’de profesyonel futbol kariyerine devam ederken Genç Milli Futbol Takımı’na seçildi.

Hukuk eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Alpay, 1960’lı yıllarda müzik kariyerine adım attı. Romantik folk ve rock tarzında deneysel çalışmalar yapan sanatçı, 1964 yılında kendi müzik grubunu kurdu. Üç Hürel ile birlikte de müzikal projelerde yer aldı. Birçok Fransız chanson ve İtalyan Napoliten şarkısını Türkçeye uyarlayan Alpay, "Kara Tren", "Eylül'de Gel" ve "Fabrika Kızı" gibi hit şarkılarla tanındı. Ayrıca, Attilâ İlhan’ın şiirlerini de müzikle buluşturan sanatçı, geniş bir kitleye hitap etti.

Alpay, Gezi Parkı olayları sırasında Ankara’da başından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için "Ethem'in Sessiz Çığlığı" adlı bir şarkı yaparak toplumsal olaylara da duyarlılığını göstermiştir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.