Müzik tarihinin en büyük anlaşması: Michael Jackson'ın müzik kataloğu rekor fiyata satıldı

"Popun Kralı" olarak anılan Michael Jackson'ın müzik kataloğunun önemli bir kısmı satıldı. Sony, Jackson'ın müzik kataloğunun yarısını 1,2 milyar dolara ya da daha fazla bir miktara satın aldı.

"Popun Kralı" olarak anılan Michael Jackson'ın müzik kataloğunun önemli bir kısmı satıldı. Sony, Jackson'ın müzik kataloğunun yarısını 1,2 milyar dolara ya da daha fazla bir miktara satın aldı. Anlaşmanın detayları gizli tutulsa da bu miktar tek bir şarkıcının müzik koleksiyonu için verilen en büyük rakam olarak kayda geçti.

Variety'nin haberine göre, Sony'nin bu anlaşmayla Jackson'ın şarkılarının ve beste kataloglarının yer aldığı koleksiyonun yüzde 50'sine sahip olduğu belirtildi. Jackson'ın "Beat it" ve "Bad" gibi hit şarkılarının yanı sıra Sony, Sly Stone tarafından yazılan şarkılara ve Ray Charles, Jerry Lee Lewis gibi sanatçıların şarkılarına da sahip oldu.

REKOR FİYATA SATILDI

Ancak, anlaşma Jackson'ın Broadway müzikalini ve diğer sahne performanslarını kapsamıyor. Primary Wave Music şirketi ise Jackson'ın müzik kataloğunun yüzde 10'una sahip.

Sony, birkaç yıl önce Bruce Springsteen'in koleksiyonunu 600 milyon dolara satın almıştı.

Jackson’ın kayıtlı müzik katalogu, tarihin en kazançlı kataloglarından biri olma özelliği taşıyor. 1982'de çıkardığı Thriller albümü tek başına tüm zamanların en çok satan iki albümünden biri olmuştu ve 30 kez platin sertifikası almıştı.

Michael Jackson'ın yaşamını konu alan bir biyografik film de yapılıyor. Antoine Fuqua'nın yönettiği "Michael" adlı film, 18 Nisan 2025'te vizyona girecek. Ünlü şarkıcıyı canlandıracak isim ise Jackson'ın 26 yaşındaki yeğeni Jaafar olarak açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı
Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı
Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Suriyeli Yusuf, Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü ve