Naci Ağbal: TCMB enflasyon hedeflemesini kararlı bir şekilde uygulayacak

Merkez Bankası'nın Başkanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda para politikasıyla ilgili yaptığı sunumunda fiyat istikrarını önceleyen politikanın kararlılıkla uygulanacağını ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda TCMB’nın faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında bir sunum yapıyor. Ağbal'ın sunumundan satır başları şöyle:

"Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir. Merkez Bankası, orta vadeli enflasyon hedefi olan %5’e varmada üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olarak, hedef ufku içerisinde kararlı ve azimli bir tutum gösterecektir. Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir. Merkez Bankası, orta vadeli enflasyon hedefi olan %5’e varmada üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olarak, hedef ufku içerisinde kararlı ve azimli bir tutum gösterecektir. Milli gelir verileri ve son çeyreğe ilişkin göstergeler, iktisadi faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarında düşüş mü yaşanıyor? 19 Mayıs altın tutarları
Altını çöpe atıyoruz! Evlerimizde var ama değerini anlamıyoruz
Borsada yatırımcı sayısında yeni bir rekor kırıldı
Kredi kartı kullananlar için önemli bir uyarı geldi!
19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları