Naci Görür açıkladı: İstanbul'da zemini en sağlam yer Çamlıca, en zayıfı ise Ataşehir

11 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşinden gözler mümkün İstanbul depremine çevrilirken, Yer Bilinci Prof. Dr. Naci Görür iştirak ettiği tv programında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunmuş oldu. Olası İstanbul depreminin en oldukça Marmara Denizi sahilindeki yerleşim alanlarında hissedileceğini belirten Prof. Dr. Görür, zemini en zayıf olan ilçenin Ataşehir, en sağla

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin peşinden gözler 7'den büyük bir depremin beklendiği İstanbul'a çevrildi. Olası bir depremde 90 bin civarında binanın hasar alacağı tahmin edilen kentle ilgili konuşan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi sahilindeki tüm yerleşim yerlerinin depremi en şiddetli şekilde hissedeceğini söylemiş oldu.

ZEMİNİ EN ZAYIF OLAN İLÇE ATAŞEHİR

Prof. Dr. Görür, ek olarak zemini en zayıf olan ilçenin Ataşehir, en sağlam olan yerin ise Çamlıca bulunduğunu kaydetti. TV100'de "Sesimi Duyan Var mı?" adlı programına konul olan Prof. Dr. Görür, "İstanbul'da beklediğimiz deprem, minimum 7,2, maksimum 7,6'dır. Bütün hazırlıklar ve senaryolar buna göre yapılıyor" dedi.

"AVRUPA YAKASI'NDA DAHA FAZLA HASAR OLACAK"

"İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir zelzele olduğunda eviniz sahile yakın bölgedeyse 9 şiddetinde hissedersiniz" Prof. Dr. Görür şunları dile getirdi; "Avrupa Yakası'nda daha fazla hasar olacak. İstanbul'da depremin sertliğini en azca hissedecek ilçeler kuzeydeki yerlerdir. Oralarda da 7-8 sertliğini kabul eden yerlerde vardır. Istrancalara doğru giderseniz bu daha da düşer.

"ÇAMLICA'DAKİ ZEMİNİ SONDAJLA BİLE ZOR KAZARSINIZ"

Güney'de en fazla 9, Kuzey'de ise 6'ya kadar varır. Eski kayaların olduğu bölgeler sağlamdır. Özellikle sahilde plaj kumları ve vadilerin olduğu bölgeler hariç. Pendik, Tuzla, Maltepe, Kartal, Kadıköy'den kuzeye gidince sağlam zeminleri görüyorsunuz. Çamlıca'daki zemini sondajla bile zor kazarsınız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarı: Tunceli, Erzincan ve Bingöl'de Deprem Tehlikesi Artıyor!
İstanbul ve Ankara'da 'Narkoçelik-17' Operasyonu
Zeynep Farah Abdullah, açlık diyetinde!
İnegöl'de Eski Eş Şiddetinde Korkunç Olay: Kadın Sokak Ortasında Bıçaklandı
Ünlü Oyuncu Selen Soyder Yeni Aşkını Paylaştı, Yer Yerinden Oynadı!