Naci Görür: ‘Deprem olacak mı?’ Diye Sormak Abes!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “’Deprem olacak mı?’ demek, güneş doğacak mı, akşam olacak mı demek kadar abes bir şey” diyerek, depremlerin her an olacağını vurguladı! Büyük depremin üzerinden 1 yıl geçti!

İstanbul Teknoloji Üniversitesi öğretim görevlisi ve coğrafyacı prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası kongre salonunda düzenlenen "Depreme Dayanıklı Kentler Sempozyumu"nda konuşma yaptı.

NACİ GÖRÜR DEPREM HAKKINDA NET BİLGİ VERDİ!

 

"İktidarın veya muhalefetin belediye başkan adayları halka söz verdiklerinde depreme dayanıklı şehirler inşa edeceklerini söylüyorlar. Bu elbette 6 Şubat depreminin farkındalığıdır. Bu coğrafyada 13,6 milyon yıl önce bir deprem mekanizması meydana geldi. Depremler 13,6 milyon yıl sürdü. Milyonlarca yıldır bu devam ediyor. O yüzden deprem bu ülkenin gündeminin ilk sıralarında yer almalı. Depremleri durduramayacağımız, her depremde 10.000 ila 50.000 kişiyi gömemeyeceğimiz için ne yapabileceğimize bakmalıyız. "Depremden kurtulmak için depreme dayanıklı şehirler inşa edebilir."

Doğu Anadolu'daki çalkantılar zamanı geldiğinde mutlaka depreme yol açacaktır. En az 7 büyüklüğündeki depremlerde bu bölge de kalıcı hasara uğradı. Sizler deprem yaşayan bir şehrin insanlarısınız. "Deprem olacak mı?" demek; "Gün doğumu mu, gün batımı mı?" demek kadar saçma! 

Bu deprem nereden geldi? Doğu Anadolu geçişine yakın olduğunuz için hissetmemiz çok normal. Bu deprem meydana geldiğinde enerjisinin yüzde 20'sini sağlam veya komşu faylara aktarır. Şimdi bu fayın patladığını, tek seferde 5 milyon ton dinamiti patlatmaya yetecek kadar enerji açığa çıkardığını hayal edin. "Bu çok büyük bir enerji." Deprem kaçınılmaz!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye Genelinde Uyuşturucu Operasyonu: 272 Satıcı Yakalandı, 1 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi
Depremlerin Ardından Kahramanmaraş ve Hatay'da Afetzedelerin Su Mücadelesi
KKTC'de asgari ücret, 29.640 TL olarak belirlendi
Cem Yılmaz'dan Bomba Duyuru: G.O.R.A. Serisine Yeni Film Geliyor!
Herkesin beklediği Asgari ücret zammıyla ilgili önemli gelişme!