Naci Görür İYİ Parti İstanbul adayı olarak gösterileceğine dair iddialara cevap verdi

İYİ Parti'nin İstanbul Belediye Başkanlığı için ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ü aday göstermeyi planladığı iddiası, Görür'ün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile yalanlandı. Görür, bilim adamı kimliğini vurgulayarak siyasete girmeme kararlılığını ifade etti.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin kulis haberleri, İYİ Parti'nin İstanbul Belediye Başkanlığı için ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ü aday göstermeyi planladığı yönünde. Bu iddia, partinin seçime "müstakil" olarak katılma kararından sonra gündeme bomba gibi düştü.

GÖRÜR'ÜN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI ŞÜPHELERİ GİDERDİ

İddia üzerine Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi: "Ben bir bilim adamıyım, öyle de kalmak istiyorum. Hayatımı halkımı deprem konusunda aydınlatmaya adadım. Deprem siyaset üstü bir konudur. Siyasetçi olursam herkese sesimi duyuramam. Ancak hangi parti deprem hakkında bilgiye ihtiyaç duyarsa bilim adamı olarak hepsinin emrinde olurum."

DEPREM UZMANI GÖRÜR'ÜN KARARI: BİLİM VE SİYASET DENGESİ

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklaması, bilimsel kimliğini siyasetle birleştirmeme kararlılığını vurgularken, deprem konusundaki uzmanlığını siyasetçi kimliğiyle kullanma konusunda da kapıyı açık bıraktı. Bu durum, seçim atmosferinde deprem konularının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirirken, Görür'ün siyaset dengesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

İYİ Parti'nin, seçim stratejisini uzmanlık alanlarına vurgu yaparak şekillendirmeye çalıştığı göz önüne alınırsa, deprem konusundaki uzmanlığıyla bilinen Prof. Dr. Naci Görür'ün aday gösterilmesi, stratejik bir hamle olarak değerlendirilebilir. Ancak Görür'ün kendi tercihini bilimden yana kullanma kararı, partinin seçim dinamikleri üzerinde düşündürücü etkiler bırakabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı