Naci Görür'den Afyonkarahisar Depremi İçin Açıklama!

Afyonkarahisar’da saat 06.24’te 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’ın verilerine göre, sarsıntı 6,99 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgenin depremselliğinin yüksek olduğunu vurguladı.

Afyonkarahisar’da bu sabah saat 06.24’te 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, deprem 6,99 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgenin depremselliğinin yüksek olduğunu ve Akşehir-Afyon Grabeni içerisindeki fay hatlarının risk oluşturduğunu belirtti.

Afyonkarahisar’da bugün saat 06.24’te 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, sarsıntının derinliği 6,99 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Afyonkarahisar’daki depremler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görür, bölgenin depremselliğine dikkat çekerek, Akşehir-Afyon Grabeni içerisindeki fay hatlarının deprem riskini artırdığını belirtti. Görür, bu yapıların genellikle depremselliği yüksek olduğunu ifade etti. İşte Görür'ün açıklamaları:

"Arkadaşlar, Afyonkarahisar’da 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem, Akşehir-Afyon Grabeni içerisinde gerçekleşti. Bu yapılar, genellikle normal faylarla çevrilidir ve Göller Yöresi’nde graben yapıları yaygındır. Bu tür yapılar, depremselliği görece yüksek sayılır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.