Naci Görür'den Elazığ depremi açıklaması

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde gece 00.05'te 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Doğu Anadolu Fay Zonu'nda, Sivrice Gölü'ne yakın bir bölgede gerçekleştiğini ve 6 Şubat depremlerinin etkisiyle bu fay hattında ortaya çıkan bir sarsıntı olduğunu belirtti.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi gece saatlerinde 4.4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Saat 00.05'te meydana gelen sarsıntı, Doğu Anadolu Fay Zonu'nda, Sivrice Gölü'ne yakın bir bölgede gerçekleşti. Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu tür sarsıntıların 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremlerin izlerinin bulunduğu fay hattında ortaya çıktığını vurguladı.

Prof. Dr. Görür, "Kavakköy-Sivrice/Elazığ’da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem, Doğu Anadolu Fay Zonu içerisinde yer alıyor ve Sivrice Gölü’ne oldukça yakın bir noktada gerçekleşti. Bu tür depremler, daha önce kırılmış olan fay hattının tezahürü olarak kendini göstermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Uzmanlar, bölgede artçı depremlerin devam edebileceği konusunda uyarılarda bulunurken, can ve mal kaybı yaşanmaması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi. Yetkililer, vatandaşlara tedbirli olmaları ve özellikle riskli binalardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.