Naci Görür'den korkutan açıklama: "Mutlaka taşınmalı, kurtulma şansı yok"

Marmara Denizi çevresinde son bir ay içinde yaşanan hafif ve orta şiddetteki depremler, İstanbul ve çevre illerde endişe yaratıyor. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesini ise "Muhakkak taşınmalı, kurtulma şansı yok" diyerek uyardı.

Son bir ay içinde Marmara Denizi çevresinde yaşanan hafif ve orta şiddetteki depremler, olası İstanbul depremi endişelerini artırıyor. Özellikle Bursa ve Yalova'da hissedilen sarsıntılar, Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün uyarılarıyla gündeme geldi.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN ÇARPICI UYARILAR

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, Tunceli ve Elazığ'daki deprem tehlikesine dikkat çekti. Ayrıca, Bursa'nın Gemlik ilçesi için ise "Gemlik muhakkak taşınmalıdır. Gemlik, Geyve, İznik Kuzey Anadolu fayının Güney fayı üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de deniz kumuyla dolu. Kurtulma şansı yok." ifadelerini kullandı.

BÜYÜK DEPREMİN AYAK SESLERİ Mİ?

Artan sarsıntıların, beklenen büyük depremin habercisi olup olmadığı merak konusu. Prof. Dr. Naci Görür, Gümüşhane üzerinden gelen bir fayın Tunceli ve Elazığ'daki depremleri tetikleyebileceğini belirtti.

İSTANBUL'DA RİSK YOK DİYEN UZMANLARA SESLENDİ

İstanbul'da yaşayanları yakından ilgilendiren sorulara da cevap veren Görür, "Bir kere onu diyenler bilim adamı değil. Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Bilim adamı araştırma yapan, araştırma sonucu veriler toplayan, o verileri laboratuvarda analiz eden, yorumlayan ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan ve yayınlayan insandır bilim adamı. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir. İstanbul'da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmektir. Milyonlarca insanın can güvenliği noktasında bu kadar sorumsuz ve bilgiye dayanmadan beyanat vermek, yarın deprem olduğunda binlerce insanın ölümüne sebep olabilir." uyarısında bulundu.

ELAZIĞ'IN ACI GERÇEĞİ

Geçmişte Elazığ'da yapılan uyarılara rağmen yaşanan deprem felaketi üzerine konuşan Görür, "Elazığ her gittiğimiz yerde alkışladı beni, bir kulaktan girdi diğerinden çıktı sonuç itibarıyla anlatamadık deprem geldi vurdu. Şu anda Elazığ’ın 3’te 2’si haşat." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada