Naci Görür'den Malatya Depremi Sonrası Kritik Uyarılar!

Malatya'da yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu. Görür, 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depreme işaret ederek, yeni yaşananların kırılan faya enerji aktarımına devam ettiğini belirtti.

Malatya sabah saatlerinde büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem, halkın sokaklara döktü. Çevre illerinde şiddetli hissedilen deprem, 6 Şubat'ta yaşanan acıları hatırlattı. Halkın büyük bir korku ve panik yaşamasına rağmen, kayıp yaşanmaması tek teselli oldu.

Malatya depreminin ardından, 6 Şubat depremlerini de mevcut bilen deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den önemli açıklamalar geldi. Görür, sosyal medya platformu X'te yaptığı Doğu Anadolu Fay Zonu'nda ortaya çıkan 5,9 büyüklüğündeki depremin, Elazığ depreminde büyük ölçüde kırılmış olan fayın üzerinde yoğunlaştığına dikkat çekti. Görür, "Endişe yok" diyerek, 6 Şubat 2023 depremindeki bu faya enerji aktarımının bir sonucu olduğunu belirtti.

Görür'ün açıklamaları şu şekilde:

"Akuşağı-Kale/Malatya'da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji kaybının bir sonucu olacağı endişesi yok. "

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.