Naci Görür’den Peş Peşe Gelen Depremler İçin Kritik Uyarılar!

Türkiye, Malatya ve Kahramanmaraş’ta peş peşe meydana gelen depremlerle bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleşti. İlk olarak Malatya'da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, ardından Kahramanmaraş'ta 4.4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.

Türkiye, Malatya ve Kahramanmaraş’ta peş peşe meydana gelen depremlerle bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleşti. İlk olarak Malatya'da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, ardından Kahramanmaraş'ta 4.4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Özellikle 6 Şubat 2023'teki iki büyük depremin etkilerini hala unutmayan Kahramanmaraş'ta yaşanan bu yeni sarsıntı, halk arasında endişeye yol açtı.

NACİ GÖRÜR’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamalarda, bölgedeki deprem riskine dair önemli uyarılarda bulundu. Görür, özellikle Kahramanmaraş Fay Zonunun özelliklerine değinerek şunları söyledi:

"STRES TRANSFERİ İLE BEKLENİYORDU"

Görür, "Az önce Kahramanmaraş-Bulanık’ta 4.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem, Kahramanmaraş Fay Zonunda yaşandı ve bu zon ters ve bindirme fayları ile karakteristik. Kahramanmaraş depremleri sırasında Doğu Anadolu Fayı (DAF) ve Ölü Deniz Fayları kırılmıştı. Bu zonun da kırılması, stres transferi yolu ile bekleniyordu" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK DEPREMİN İZLERİ HENÜZ SİLİNMEDİ

6 Şubat 2023'te yaşanan büyük depremlerin yarattığı yıkımın etkileri hala tam olarak atlatılamamışken, bölgedeki yeni sarsıntılar, depreme hazırlık ve önlem alınması konusundaki uyarıları yeniden gündeme getirdi. Naci Görür'ün açıklamaları, deprem bilimciler ve yetkililer tarafından dikkate alınarak, bölgedeki risklerin azaltılması için önemli adımlar atılması gerektiğini ortaya koyuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.