Naci Görür'den Şener Üşümezsoy tepkisi: Her önünüze gelene mikrofon uzatmayın

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un, İstanbul'da büyük deprem beklemediğine yönelik sözlerine isim vermeden "Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" yanıt verdi.

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da büyük deprem beklemediğini söyleyen deprem uzmanı Şener Üşümezsoy'a yanıt verdi. Görür, "Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" dedi. Görür ayrıca Dersim için 7'nin üzerinde deprem uyarısı yaptı. Görür, "Tunceli’ye dikkat edin" dedi.

'ADALARDA FAY YOK'

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Görür, son günlerde Marmara'da peşi sıra meydana gelen depremleri değerlendirdi. Naci Görür'e bazı deprem uzmanlarının "Adalar’da böyle bir fay yok, bazı insanlar rant uğruna böyle bir fay hattı olduğundan bahsediyorlar" ifadeleri soruldu.

Görür söz konusu açıklamalara, "Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Bilim adamı araştırma yapan, araştırma sonucu veriler toplayan, o verileri laboratuvarda analiz eden, yorumlayan ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan ve yayınlayan insandır bilim adamı. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" diyerek yanıt verdi.

Görür ifadelerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmektir. Milyonlarca insanın can güvenliği noktasında bu kadar sorumsuz bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek yarın deprem olduğunda ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!