Nagehan Alçı: Çocuk ve kadın istismarı nasıl önlenecek?

''Bunlar artık anakronik ve dünyevi yapılar. Maneviyat ve tasavvufu istismar ediyorlar sadece''

Alçı, İsmailağa Cemaati’nin kollarından Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını müridiyle ‘evlendirdiğinin' ortaya çıkmasının ardından, "Tarikatlar ve cemaatler denetlenip şeffaflaşmalı yoksa bu rezaletlerin önünü alamayız" dedi. 

"Dindar okurlarımdan ricam artık 2023 dünyasında neredeyse hiçbir tarikatın gerçek anlamda tasavvuf ile ilgisinin kalmadığını görmeleri." diyen Alçı, şu ifadeleri kullandı:

"Ciddi bir maneviyat geleneği olan tasavvuf ya da diğer deyimle sufizm ile tarikatlar arasında artık hiçbir bağ yok. Hemen hemen tüm tarikatlar ticari bir holdinge dönüşmüş durumda. Bunlar artık anakronik ve dünyevi yapılar. Maneviyat ve tasavvufu istismar ediyorlar sadece.

Atatürkçü-laik okurlarımdan da ricam artık tüm tarikatların denetim altına alınabilmesi için yasal zemine kavuşması konusunda adımlar atılmasına destek vermeleri. Tekke ve zaviyeler kanunu şu an bu rezil merdiven-altı tarikatların ekmeğine yağ sürüyor.

Bakın Atatürkçü kesimin çok sevdiği bir isim olan İsmail Saymaz senelerdir bu tarikatlar meselesiyle uğraşıyor ve birçok skandalı da İsmail açığa çıkardı. O da bu konuda çözüm olarak tarikatların yasal zemine kavuşmasını ve bu sayede devletin denetimine alınması gerektiğini savunuyor. Yasal zemin olursa hiçbir tarikat gizlenemez. Hepsi şeffaflaşmak zorunda bırakılır. O durumda gizlenmeye devam eden olursa da FETÖ’nün başına gelenler onların da başına gelir. Atatürk ilkelerine bağlılığını herkesin bildiği İsmail Saymaz bu çözümü savunuyor ve çok haklı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

CHP Niğde İl Kadın Kolları Başkanı ve Ekibi İstifalarını Sundu!
Arda Turan'ın, Seçil Erzan çıkışı sosyal medyaya düştü!
BioNTech, 315 milyon euro zarar açıkladı
Korkulan gerçekleşti: Ne yazık ki, Türkiye haritası yeniden kıpkırmızıya boyandı!
DSÖ Avrupa Direktörü Kluge dikkat çeken uyarı: 'Bir sonraki pandemi' olarak nitelendiriyor!