Nagehan Alçı: Korkunç bir provokasyon bu

Gazeteci Nagehan Alçı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik taşlı saldırıyı "objektif gözle izlediğini" belirterek yaşananlara tepki gösterdi.

Alçı, "Korkunç bir provokasyon bu. Felaketin eşiğinden dönülmüş. Polisler kılını kıpırdatmıyor. Erzurum Valisi’nin büyük ihmali var. Olmaz böyle şey" dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Erzurum'da düzenlediği miting sırasında bir grubun taşlı saldırısına uğradı.  Siyasetçi, üzerlerine yağan cisimler nedeniyle yanındakiler tarafından otobüsün içine alınırken alanda bulunan çok sayıda kişi yaralandı.  Bu sırada polisin saldırganlara müdahale etmemesi kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Erzurum'da yaralananlarla konuşan ve olayların yatışmasını bekleyen İmamoğlu, aynı gece İstanbul'a döndüğünde saldırının tertipli bir olay olduğunu söyledi; Erzurum Emniyet Müdürü Levent Tuncer'e tepki gösterdi:

"Emniyet müdürü kim? Nasıl bir talimat verdi ki polis yerinden kıpırdayamadı. Defalarca seyrediyorsunuz ‘Binlerce insana taş yağıyor’ dememe rağmen -Emniyet müdürü sana soruyorum- nasıl bir talimat aldınız da kılınızı kıpırdatmadınız? Emniyet müdürü, validen bir talimat almış mıdır? Hesabını verecek. Kaç kişi gözaltına alındı? Haber ve cevap bekliyoruz. Bu atılan taşlar kardeşliğimize, inancımıza, milletin birlik ve beraberliğine atılmıştır."

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşananların ardından İmamoğlu'nu provokatör 'ilan etti.'  AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen da 'CHP’lilerin CHP’lilere saldırdığını' öne sürdü.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı ise yaşananlara tepki gösterdi. 'Görüntüleri objektif gözle izlediğini' söyleyen Alçı, "Kafası yarılan insanlarımız var. Korkunç bir provokasyon bu. Felaketin eşiğinden dönülmüş. Polisler kılını kıpırdatmıyor. Erzurum Valisi’nin büyük ihmali var. Olmaz böyle şey" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Gerçek bir bahar için kaldırın Taksim yasağını
İktidarın bakanlarının, kullanmadığı bir markayı dünyanın birçok ülkesi neden kullansın ki
AKP kulislerinde Murat Kurum’un geleceği konuşulurken parti içinde değişim için umutsuzluk hakim
Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir?
Fatura birilerinin sırtına yüklenecek hazırlık bu yönde