Nagehan Alçı: Yeni sistemde Cumhurbaşkanı tam yetkisiz ve tam güçsüz olmalı

Nagehan Alçı, yeni sistemde cumhurbaşkanının tam yetkisiz ve tam güçsüz olması gerektiğini ifade ederek "İç politikanın p’si bile Çankaya’ya girmemeli" dedi. Alçı’nın Çankaya ifadesini kullanması da dikkat çekti.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Afganistan örneğinden çıkardığı dersleri paylaşan bir yazı kaleme aldı. Alçı, yeni sistemde cumhurbaşkanının tam yetkisiz ve tam güçsüz olması gerektiğini ifade ederek "İç politikanın p’si bile Çankaya’ya girmemeli" dedi. Alçı’nın Çankaya ifadesini kullanması da dikkat çekti.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in de "Cumhurbaşkanı adayı değil, Başbakanlığa adayım" sözlerine dikkat çeken Nagehan Alçı, şu ifadeleri kullandı: 

Muhalefetin istediği ve iktidar medyasında da nabız yokladığı gibi Başbakanlık modeline geçilecekse şimdiden hazırlıklar başlamalı. Tam yetkisiz ve tamamen sembolik Cumhurbaşkanlığı makamı anayasal olarak planlanmalı. Eski parlamentarizmden farklı olarak Cumhurbaşkanı kesinlikle tam yetkisiz ve tam güçsüz olmalı. Cumhurbaşkanlığı devletin ve milletin birliğini temsil etmeli ve yeniden Çankaya’ya taşınmalı. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı adeta Norveç Kralı gibi sembolik ve siyaset-üstü olmalı. İç politikanın p’si bile Çankaya’ya girmemeli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"