Nagehan Alçı'nın Emekli Tümgeneral karşısında zor anları

Nagehan Alçı, Habertürk'teki 'Karşıt Görüş' programında '15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar arasında belki FETÖ'cülerden daha çok Kemalist subay vardı' deyince Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'dan yanıtını aldı.Bir dönem...

Nagehan Alçı, Habertürk'teki 'Karşıt Görüş' programında '15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar arasında belki FETÖ'cülerden daha çok Kemalist subay vardı' deyince Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'dan yanıtını aldı.

Bir dönem CNN Türk ekranlarında Nazlı Ilıcak ile birlikte AKP-Cemaat işbirliği ile yürütülen kumpas davalarını savunan Alçı'nın, darbeciler arasında Kemalistlerin çoğunlukta olduğunu iddia eden sözleri üzerine Emekli Tümgeneral Yavuz, Alçı'ya kirli mazisini hatırlattı.

Yavuz, "Bu dönem silahlı kuvvetler paçavraya döndürüldü.İnsanlar korkutuldu. Mesele Nagehan Hanım. Kendisi de iyi hatırlar, bilmiyorum şimdi ne diyecektir. Biz bundan 5 sene önce 11 Şubat 2011 günü tutuklandık. Haksız, hukuksuz ve ahlaksızca. Sıfır suçla tutuklandık. Ve 14 Temmuz günü kendisi, CNN Türk'te 'Dört Bir Taraf' programında yayındaydı ve şunu söyledi: 'Generallerin, amirallerin tutuklanması demokrasinin zaferidir.' Siz burada olduğunuz için belki açıklama yaparsınız diye yüzünüze söylüyorum. Çünkü arkadan konuşmayı sevmem. Bu tür açıklamalarla Silahlı Kuvvetler rencide edildi, tasfiye edildi, itibarsızlaştırıldı ve darbeci bir görüntü verildi" diyerek kumpaslara Alçı'nın verdiği destek ve rolüne dikkat çekti.

ALÇI: ÇOK FAZLA ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM

Nagehan Alçı ise Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'un su sözlerine karşılık olarak, "Siz çok haklı mağduriyetinizi dile getirdiniz ve size katılıyorum. Bu davaların Türkiye'de demokrasiye hizmet edeceğine, Türkiye'deki askeri vesayeti sonlandırılacağına inannlar - ben yek başıma değilim, hakikaten bu ülkede 'demokratım' diyen, -FETÖ'cüleri ayrı bir yere koyuyorum- bir çok insan, o davalara temel olarak destek verdiler. Çünkü çok kötü bir geçmiş vardı. Bu ülkede darbeler yapan, darbeler planlayan, ona ortak olan hiçbir generale şimdiye kadar dokunulmamıştı. Hiç bir hesaplaşma yapılmadığı için hukuk yoluyla, bu davalar bunun önünü açar diye düşündük. Hata yaptık. Çünkü bu davalar araçsallaştırıldı ve sizin gibi önemli isimler mağdur edildi. Sonuna kadar haklısınız. O yüzden ben bu aşamada çok fazla şey söylemek istemiyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!
Farah Zeynep Abdullah İmaj yeniliği ile göz doldurdu! 'Çok yakışmış'
Kredi kartını temassız ödeme limitleri değiştirildi