Nakliyat İş kölelik yasalarına karşı sokağa çıkıyor

AKP'nin yeni bir taşeronlaştırma aracı olarak Meclis'e getirdiği “Özel İstihdam Büroları''nı protesto için eylem kararı alan Nakliyat İş Sendikası, bugün İstanbul ve Konya'da yapacağı eylemler için bir basın duyurusu...

AKP'nin yeni bir taşeronlaştırma aracı olarak Meclis'e getirdiği “Özel İstihdam Büroları''nı protesto için eylem kararı alan Nakliyat İş Sendikası, bugün İstanbul ve Konya'da yapacağı eylemler için bir basın duyurusu yaptı

Nakliyat İş'ten yapılan açıklama şöyle:

TBMM gündeminde olan ve parababalarının istekleri doğrultusunda hazırlanan “Özel İstihdam Büroları'' ile ilgili yasa tasarısı köle pazarını, işçi simsarlığını, dayıbaşılığını meşrulaştıran bir tasarıdır.

Sendikamız örgütlü bulunduğu işyerlerinde iş bırakarak, yürüyüş ve kitlesel basın açıklamalarıyla bu işçi düşmanı yasaya karşı mücadele etmiştir.  Mücadelemiz, tasarı Meclis gündemine geldiği bu günlerde de devam etmektedir.

7 Nisan Perşembe günü Özel İstihdam Bürolarına ilişkin eylem programımız aşağıdadır. Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından İstanbul Topkapı Nakliyeciler Sitesinde yapılacak basın açıklamasından sonra iki saatlik iş bırakma eylemi yapılacaktır.

Bütün basın emekçileri, halk örgütleri, sendikalar davetlidir. 

Eylem Programı

İstanbul: Topkapı Nakliyeciler Sitesi İstanbul Şubesi Önü Saat : 10:30’da yapılacak.

Konya : Nakliyat-İş Bölge Temsilciliği önünde saat 12:15’de toplanma ve yürüyüş, saat 12:30’da Merkez Kayalıpark’da basın açıklaması yapılacak.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor
Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez: Dev şirket temettü dağıtacağını duyurdu