Narin Güran Cinayetinde Flaş Gelişme: Savcılar İddianameyi Tamamlıyor!

Diyarbakır’da kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturma derinlemesine inceleniyor. 12 kişinin tutuklandığı davada iddianame hazırlanıyor. Katil ya da katillerin kim olduğu yakında belli olacak.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturmada 2 ay geride kaldı. Ankara'dan gelen özel ekibin topladığı delillerin dava dosyasına girmesiyle birlikte, katil ya da katillerin kim olduğu sorusu yanıt bulmaya yaklaştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, 4 savcı gece gündüz çalışarak cinayet dosyasını derinlemesine inceledi. İddianamenin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

CESET ÇUVAL İÇİNDE BULUNMUŞTU

Narin Güran, Diyarbakır Bağlar ilçesi Tavşantepe Köyü'nde Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolmuş ve 8 Eylül’de, evine 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde cansız bedeni bulunmuştu. Yanında okul çantası da bulunan küçük Narin’in cinayete kurban gittiği kısa süre içinde ortaya çıkmıştı.

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Cinayet soruşturması kapsamında aralarında anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salih Güran, cesedi gömen Nevzat Bahtiyar ve yengeler Hediye ile Maşallah Güran’ın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Savcılar, soruşturmanın başından bu yana titizlikle delil toplarken, elde edilen görüntüler, ses kayıtları ve HTS kayıtları dosyada yerini aldı.

KATİL YA DA KATİLLER BELİRLENİYOR

Savcılar, iddianame hazırlıklarını son aşamaya getirmiş durumda. İddianamede, Narin Güran'ın katil ya da katillerinin kim olduğu ve kimlerin yardım ettiği sorularının yanıt bulması bekleniyor. Başsavcılık ve 3 cumhuriyet savcısının hazırladığı dosyada, HTS kayıtlarına göre Narin’in ölüm anında evde bulunan anne, amca, ağabey ve itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın rolü dikkat çekiyor. Bahtiyar, ifadesinde Narin’in cansız bedenini yerde bulduğunu belirtmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.