Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak iki gizli tanığın ifade vereceği bildirildi

Diyarbakır'daki Narin Güran cinayetiyle ilgili doğrudan bilgisi olan iki gizli tanığın ifade vereceği öğrenildi. Bakanlık, gizli tanıklar için 3 kişilik özel bir ekip görevlendirdi. Alınan ifadelerin cinayetin sır perdesini aralayacağı düşünülüyor.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında gömülü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma ilerliyor. 

Soruşturmada, amca ve yengenin ifadelerinin yeniden alınacağı belirtilirken, itirafçı olan ancak ifadesini değiştiren Nevzat Bahtiyar’ın evinde ve ahırında arama yapıldığı öğrenildi. Güran ailesinin, cezaevinde kameralı özel odalarda ayrı tutulduğu ve birbirleriyle görüşmelerine izin verilmediği bildirildi.

Gizli tanıkların da ifade vereceği, bu süreç için İçişleri Bakanlığı'ndan koruma programında görevli bir ekip gönderildiği aktarıldı.

Nevzat Bahtiyar, itirafının ardından JASAT ekipleri tarafından yeniden sorgulanarak olay yerinden DNA örnekleri alındı. Bahtiyar’ın son ifadesinde, Narin Güran’ın cesedini gördüğünde yaşadığı durumu anlattığı ve cesedi nasıl gizlediğini detaylandırdığı öğrenildi.

Ayrıca, Nevzat Bahtiyar hariç, tutuklu olan 12 aile bireyinin özel kameralı odalarda tutulduğu ve iletişimlerinin kesildiği ifade edildi. İnfaz koruma memurlarının, aile üyelerinin ihtiyaçları için sürekli olarak odalara giriş-çıkış yaptığı ve bu süreçte yaka kameraları kullandıkları belirtildi.

Soruşturma kapsamında, gizli şahitlerin ifadeleriyle cinayetin sır perdesinin aralanması bekleniyor. Bunun için bakanlık tarafından görevlendirilen uzman ekibin Diyarbakır'a geldiği ve tutuklularla, savcılarla görüştükten sonra Ankara'ya döndüğü bildirildi.

Nevzat Bahtiyar'ın üçüncü kez değiştirdiği ifadesinde, cinayetin detaylarını ve yaşadığı süreci anlatırken, Salim isimli bir kişinin kendisine yaptığı tehditleri de aktardığı öğrenildi. Bu ifadede, cesedi nasıl gizlediği ve olaydan sonra yaşananları detaylı bir şekilde açıkladığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.