Narin Güran Olayında Skandal Detaylar: Yanıltıcı İhbarlarla Kapatılmaya Çalışıldı!

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan Narin Güran'ı arama çalışmaları, yanlış ihbarlar ve saptırmalarla sekteye uğratıldı. 14 yaşındaki R.A., arama sürecini kasıtlı olarak sabote etmekten tutuklandı.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasının ardından yapılan arama çalışmalarının, yanlış yönlendirmeler ve asılsız ihbarlarla engellenmeye çalışıldığı ortaya çıktı. 19 gün sonra bir dere yatağında ölü bulunan Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 14 yaşındaki R.A.'nın tutuklanmasına karar verildi. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama gerekçesinde, arama kurtarma çalışmalarını aksatan yalan ihbarlar, çıkarılan yangınlar ve Suriyelilerin suçlanmaya çalışılması gibi detaylara yer verildi.

YANLIŞ YÖNLENDİRMELER VE ASILSIZ İHBARLAR

Mahkeme kayıtlarına göre, Narin Güran’ı arama çalışmalarında güvenlik birimleri yanlış yönlendirilerek aramanın başarısız olması hedeflendi. Arama sırasında Suriyelilerin kaldığı çadıra terlik bırakıldığı iddia edilerek jandarmanın bu bölgeye yönlendirilmesi, köyde yangın çıkarılması ve elektrik kesintileri gibi olaylar yaşandı. Bu yanıltıcı eylemler, güvenlik güçlerinin olaydan uzaklaştırılmasına yönelik kasıtlı girişimler olarak değerlendirildi.

TUTUKLAMA GEREKÇESİ

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından yapılan soruşturmada, amcası Salim Güran’ın işçisi olan R.A.'nın beyanlarının olayla ilgili delillerle çeliştiği belirtildi. R.A.'nın olay günü Salim Güran’ın nerede olduğu konusunda verdiği ifadelerin HTS kayıtları ve diğer şüphelilerin ifadeleriyle uyumsuz olduğu tespit edildi. Mahkeme, R.A.'nın "Çocuğu Kasten Öldürmek" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Mahkeme kararıyla, soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin de tutuklandığı belirtilirken, olayın diğer şüphelileri üzerinde baskı kurulabileceği ihtimali nedeniyle tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu vurgulandı. Soruşturmanın halen devam ettiği ve delillerin henüz tam olarak toplanmadığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.