Narin Güran Vakasıyla İlgili Kritik Açıklamalarda Bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmanın detaylarını açıkladı ve faillerin ortaya çıkarılması için yapılan çalışmalara dair bilgi verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran’ın kabrini ziyaretinin ardından Diyarbakır Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyerek cinayetle ilgili yürütülen soruşturmaya dair önemli bilgiler paylaştı. Bakan Tunç, olayın başından itibaren Cumhurbaşkanı ve ilgili tüm kuruluşların süreci yakından takip ettiğini belirtti. Tunç, "Narin kızımızın öldürülmesiyle ilgili soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Tüm deliller ve şahit ifadeleri toplanmakta ve incelenmektedir. Fail veya faillerin ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır," dedi.

Bakan Tunç, Narin Güran’ın 21 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.15 sularında evine doğru yola çıktığını ve bir daha kendisinden haber alınamadığını belirtti. Olayın akşamında saat 20.50'de kayıp ihbarı yapılmasının ardından soruşturma başlatıldı. Tunç, soruşturma kapsamında toplam 75 km'lik alan, 8 dere, 5 gölet, 21 su kuyusu tarandı, 62 ev ve 24 metruk binada adli arama yapıldı, 137 kamera incelendi ve toplam 267 kişinin ifadesi alındı.

Bakan Tunç ayrıca, amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar’ın tutuklandığını, HTS kayıtları ve baz istasyon bilgileri üzerinde kanıt toplama işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Doku örneklerinin bir kısmının Diyarbakır Adli Tıp, diğer kısmının ise İstanbul Adli Tıp kurumlarına gönderildiğini ve adli tıp raporunun beklendiğini ifade etti. Kamuoyunun haber alma hakkının önemine dikkat çeken Tunç, ancak soruşturmanın gizliliğine de titizlikle uyulması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.