Narin Güran'ın Kayıp Yeri İçin Büyük Ödül: 2 Milyon Lira Ödül İlan Edildi

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için yürütülen arama çalışmaları 8. gününe girdi. Kayıp çocuğun bulunması için umutlu haberler gelmezken, önemli bir gelişme yaşandı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan Yüksel ve Arif Güran çiftinin 8 yaşındaki kızları Narin Güran'ın 21 Ağustos'ta kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları 8. gününe girdi. Narin’in bulunması için Türkiye genelinde büyük bir seferberlik yaşanırken, Erzurumlu iş insanı Ferit Kaya, önemli bir destek sağladı. Kaya, Narin Güran'ı sağ olarak bulan veya yerini tespit eden kişiye 2 milyon lira ödül vereceğini açıkladı.

‘ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI YAŞATMASIN’

Fidye ihtimaline dair açıklamalarda bulunan Ferit Kaya, "Diyarbakır'da kaybolan Narin’in sağ olarak bulunması için dualarımızı eksik etmiyoruz. Ailenin bir röportajında kızlarının fidye için kaçırılmış olabileceği belirtilmişti. Kaya ailesi olarak, Güran ailesine maddi destekte bulunmak adına Narin’i bulan veya yerini bildiren kişiye 2 milyon lira ödül vereceğimizi duyuruyoruz. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Her çocuk yaşamayı ve mutlu olmayı hak ediyor" dedi.

‘TEK DUAM NARİN’İN SAĞ BULUNMASI’

Çocukların mutluluğunu önemseyen Ferit Kaya, Erzurum'da çocuklara yönelik uzun yıllardır yaptığı sosyal yardımları da paylaştı. "Erzurum'un özellikle Karayazı ve çevre ilçelerindeki çocukların mutlu olması için her hafta 100 kişilik gruplarla minibüslerle Erzurum'a getirdiğim çocuklar, burada öğretmenleri ile tarihi yerleri gezip, istediklerini yiyip, tiyatro ve sinema gibi etkinliklerle eğlenip, akşam evlerine dönerler. Çocukların mutlu olması benim için çok önemli. Şu an tek duam, Narin'in sağ olarak bulunması ve ailesiyle birlikte normal hayatına devam etmesidir" ifadelerini kullandı.

Ferit Kaya'nın açıklaması, Narin Güran’ın bulunmasına yönelik çabaları artırmış ve kamuoyunda geniş yankı bulmuştur. Yetkililer, Ferit Kaya’nın bu önemli desteği sayesinde arama çalışmalarını daha da hızlandırmış durumda.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.