Narin'in abisinin baroya vekalet açıklaması: "Adaletin sağlanması tek amacımız"

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Narin'in abisi Baran Güran'ın, baroya başvurarak dosyaya dahil olma talebiyle ilgili konuşan Eren, "Bu başvurudan kaynaklı haklı kaygı ve endişelerin farkındayız. Dikkatli ve temkinliyiz. Narin’in faillerinin yargı önüne çıkarılması ve adaletin sağlanması tek amacımız" ifadelerini kullandı. Narin Güran’ın kaybolması ve ölümüne dair Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Eren, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Birçok aile bireyinin dosyada şüpheli olduğu bir durumda Baromuza hukuki destek mevzusunda yapılan bu başvurudan kaynaklı haklı kaygı ve endişelerin fazlasıyla farkındayız.

Dikkatli ve temkinliyiz…

Narin’in faillerinin yargı önüne çıkarılması ve adaletin sağlanması tek gayemiz."

Narin'in ölüm nedeni belli oldu: Otopsi raporu öncesi ilk bilgiler geldi

"Bilip söylemediklerimiz var" sözleri tepki çekmişti; AKP'li Ensarioğlu'ndan yeni açıklama: Amcası Salim Güran, görmemesi gereken bir şeyi görmüş olduğu için Narin’i öldürmüş olabilir

NARİN'İN KAYBOLDUĞU 19 GÜNDE NELER YAŞANDI?

21 Ağustos'ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde ölü bulundu. Narin, 21 Ağustos'ta öğleden sonra saat 13.50’de evden çıkarak Kur'an kursuna gitmek için yola çıktı ve en son 18.47'de görüldü. Ailesi, akşam saatlerinde Narin eve dönmeyince kendi imkanlarıyla aramaya başladı. Sonuç alamayınca Narin'in babası Arif Güran, saat 20.00 civarında jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye çeşitli jandarma, asayiş ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Narin'in kaybolmasından sonra yapılan arama çalışmaları kapsamında, jandarma ekipleri 150 aracı sorguladı ve mahalledeki evlerde aramalar yaptı. 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesi alındı ve 32 bin 952 kişi kontrol edildi. Narin’in kaybolduğu saatlerdeki güvenlik kamerası görüntülerinde, dört arkadaşıyla yürüdüğü, daha sonra ise tepe yolunu kullanarak eve döndüğü görüldü. 

8 Eylül'de Narin'in cesedi, Eğertutmaz Deresi’nde bir çuvalda bulundu. Yapılan otopsi işlemleri 11 saat sürdü ve ceset üzerinde ciddi çürüme tespit edildi. Olayla ilgili ilk etapta 21 kişi gözaltına alındı, daha sonra bu sayı 24'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve köy muhtarı olan amcası Salim Güran da yer aldı. Salim Güran, "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla tutuklandı. Narin’in ölümüne ilişkin soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülüyor.

Soruşturma sürecinde, Narin'in abisi Enes Güran, kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı ancak ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemediği için serbest bırakıldı. Daha sonra köy muhtarı olan amcası Salim Güran gözaltına alındı. Aracından alınan DNA örnekleri, Narin'in giysilerindeki DNA ile eşleşti. Salim Güran, mahkemede "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan bir diğer kişi ise Nevzat Bahtiyar oldu. Bahtiyar, Narin'in cesedini amcası Salim Güran ile birlikte çuval içine koyup dereye attığını itiraf etti. Ancak savcılıkta ifade değiştirerek, amca Salim Güran’ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. 13 Eylül'de Narin’in annesi, abisi, amcası, kuzeni, yengesi, halasının eşi ve diğer bazı kişiler tutuklandı. 17 Eylül’de ise Narin’in yengesi, "kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.