Narin'in Amcası HÜDAPAR'da Yöneticilik Mi Yaptı? Genel Başkandan Açıklama Geldi!

Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Narin Güran cinayeti ile ilgili açıklamada bulundu: "Bu korkunç cinayeti siyasete, partimize alet edip yalanlar söyleyenlerin Allah belasını versin"

HÜDAPAR GENEL BAŞKANI ZEKERIYA YAPICIOĞLU'NDAN NARIN GÜRAN’IN AILESIYLE İLGILI AÇIKLAMALAR

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasının ardından 19 gün sonra dere kenarında bir çuval içinde ölü bulunmasıyla ilgili olarak partisine yönelik iddiaları yanıtladı. Yapıcıoğlu, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın "Amca Salim denilen adam, sizin partinizde yöneticilik yaptı mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Partimizde ne yöneticilik yaptı ne de partimizin üyesi. Partimizin kapısından bile geçmemiş. Tanımayız, bilmeyiz." Yapıcıoğlu, "Tefecilik yaptığı iddia ediliyor. Böyle bir profilin bizim partimizde işi olmaz, olamaz. Bu profildeki bir şahsı partimiz kabul etmez. Bunu da bölgede herkes bilir" şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, Tavşantepe köyüyle ilgili olarak da, "Bu ailenin hiçbir üyesi bizim kapımızdan bile geçmemiştir. Ayrıca bu köyde bizim tek bir üyemiz bile yok" dedi. Köydeki seçim sonuçlarına değinen Yapıcıoğlu, "Tavşantepe’de BDP, HDP, AK Parti ve İYİ Parti çeşitli seçimlerde birinci olmuştur. Biz genelde üçüncü olmuşuz. Bu köy, her partinin oy aldığı bir köydür. Seçim sonuçlarıyla böyle korkunç bir suç arasında bağ kurmak iğrenç bir yaklaşım" şeklinde konuştu.

Geçmişte Hizbullah ile bazı köylerde bağlantı iddialarının ortaya atıldığını belirten Yapıcıoğlu, Tavşantepe köyüyle Hizbullah arasında hiçbir bağlantı bulunmadığını, bu iddiaların doğru olmadığını ifade etti. Yapıcıoğlu, "Bu korkunç cinayeti siyasete alet edip yalanlar söyleyenlerin de Allah belasını versin" dedi.

NARIN GÜRAN’IN KAYBOLMASI VE BULUNMASI

Narin Güran, 21 Ağustos 2024'te kaybolduktan sonra 19 gün süren yoğun arama çalışmalarının ardından 8 Eylül'de dere kenarında bir çuval içinde ölü bulundu. Arama çalışmalarında jandarma, AFAD, sağlık ve belediye ekipleri yer aldı. Narin’in cesedinin bulunduğu çuvalda, çantası, 'Elif Ba' ve terlikleri bulundu. Otopsi sonuçlarına göre, cesette ciddi çürümeler ve çeşitli yaralanmalar tespit edildi.

SORUŞTURMA VE GÖZALTILAR

Soruşturma kapsamında Narin’in ailesinin yanı sıra köy muhtarı amcası Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran’ın aracından alınan DNA örnekleri, Narin’in giysilerindeki DNA örnekleriyle eşleşti. Güran, ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı. Ayrıca, Narin’in amcası Salim Güran’ın evinin yakınlarında bulunan çocuk terliklerinin Narin’e ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında ilk etapta 21 kişi gözaltına alındı, bu sayı daha sonra 24’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in ailesinin yanı sıra köy muhtarı Salim Güran’ın eşi de yer aldı.

SIYASETÇILER VE KAMUOYUNDAN TEPKILER

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin geniş bir kamuoyu tepkisi oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın takipçisi olacağını belirtti. Ayrıca, Diyarbakır’dan İstanbul’a kadar geniş çaplı eylemler düzenlendi.

Gözaltındaki itirafçı Nevzat Bahtiyar, ifadesinde Salim Güran tarafından tehdit edildiğini ve cesedin yok edilmesi için kendisine baskı yapıldığını öne sürdü. Ancak Bahtiyar’ın ifadeleri çelişkili bulundu ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.