Narin’in Amcası Neden Tutuklandı? İşte Şok Detaylar!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “En büyük dileğimiz Narin’in sağ olarak bulunmasıdır” dedi. Öte yandan, amcanın avukatı tutuklama kararının hukuka aykırı olduğunu savundu. İşte olayın perde arkası...

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gitmek üzere evinden ayrılan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 13. gününde devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, Narin’in amcası ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Salim Güran, tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Amca ve Muhtar Salim Güran Tutuklandı

Salim Güran, bugün çıkarıldığı mahkemede, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "kasten adam öldürme" suçlamalarıyla tutuklandı.

Adalet Bakanı Tunç’tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kayıp Narin Güran ile ilgili devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Narin’in bulunması için her yer didik didik aranıyor ancak maalesef henüz bir sonuca ulaşılamadı. Adli tıp incelemelerinde elde edilen bulguların kime ait olduğu konusunda kesin bir belirleme yapılabilmiş değil. Narin’in amcası gözaltına alındı ve soruşturma titizlikle sürüyor. Bu aşamada kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Anne ve babadan alınan kan örneklerinin amcanın aracında bulunan izlerle eşleşmesi sonucunda tutuklama kararı verildi. En büyük dileğimiz Narin’in sağ olarak bulunmasıdır," dedi.

Savunma Avukatından Açıklama

Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, müvekkilinin tutuklanmasına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Toğrul, Narin’e ait bir cesedin bulunmamış olmasına rağmen, "kasten öldürme" suçlamasıyla sevkinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Avukat Toğrul, "Müvekkilim Salim Güran’ın tutuklanmasına dayanak olarak aracındaki DNA örneği ve WhatsApp yazışmalarını silmesi gösterilmiştir. Ancak bu, tutuklama için yeterli somut kanıt değildir. Yeğenin amcasının otomobiline binmesi son derece olağandır. Ayrıca DNA örneği, bulunduğu materyale göre 1 ila 6 ay boyunca varlığını sürdürebilir. Narin’in cesedi bulunmadığı halde müvekkilimin kasten adam öldürme suçundan sevki hukuka aykırıdır. Müvekkilim masumdur ve bu maddi gerçek, hem soruşturma hem de kovuşturma aşamasında ortaya çıkacaktır. Müvekkilim, sosyal medyada ve kamuoyunda oluşan yoğun baskı nedeniyle tutuklanmıştır. Tutuklama kararına adli kontrol şartıyla itiraz edeceğiz. Bu açıklamayı, masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı kapsamında zorunlu gördük. Gizlilik kararı nedeniyle şu an için bu kadarını söyleyebiliriz," ifadelerini kullandı.

Olayın Geçmişi

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasının ardından başlatılan soruşturmada, Narin’in amcası ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Salim Güran gözaltına alınmıştı. Soruşturma sırasında, Narin’in kaybolduğu gün amcasının telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğu ve Narin’in arkadaşlarıyla görüldükten 15 dakika sonra köyden ayrıldığı belirlenmişti. Ayrıca, amca Güran’ın aracının şoför koltuğunda bulunan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örnekleriyle eşleştiği tespit edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.