Narin'in Amcasının İfadesinde Büyük Tutarsızlık: Şüpheler Arttı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'dan hâlâ haber alınamıyor. Narin’i arama çalışmaları devam ederken, tutuklanan amca Salim Güran’ın ifadesi ortaya çıktı. Salim Güran’ın ifadesinde dikkati çeken çelişkiler ve tutarsızlıklar, davadaki soru işaretlerini artırdı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan Narin Güran ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Tavşantepe Mahallesi muhtarı olan amca Salim Güran, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'kasten öldürme' suçlarından dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Amca Güran, jandarmadaki ilk ifadesinde Narin'in aracına bindiğini ve bu nedenle araçta DNA izleri bulunabileceğini belirtmişti. Ancak son ifadesinde, "Narin aracıma hiç binmedi. Kapıyı açık bıraktığımda kendi binmiş olabilir" şeklinde bir değişiklik yaptı.

MESAJLARI VE SES KAYITLARINI NİYE SİLDİ?

Güran, "Narin benim kardeşimin kızı olur. Kaybolduğunu kızım Gizem’in aramasından öğrendim. Olaydan önce Narin’i görmedim. Sonra arama çalışmalarına katıldım. Tarlaların yanında olduğum için telefonum çekmiyordu. Telefondaki yazışmaları silmemin nedeni, kardeşim Arif’in mermilerinin kaybolduğu tarihte aradım ve sordum. Bu yüzden sildim. O tarihteki her şeyi sildim. Telefonda ses kayıt özelliği vardı, ses kayıtlarını silmemiştim fakat Çarıklı Mahallesine baskın olduğu akşam sildim" dedi.

"NARİN'İ ARACA BİNDİRMEDİM"

Güran, Narin'in aracında DNA izleri bulunmasıyla ilgili olarak ise, "Narin’i aracıma bindirmedim. DNA profilinin araçta nasıl bulunduğunu bilmiyorum. Arabanın kapılarını evimin önündeyken bazen açık bırakmış olabilirim" şeklinde açıklamada bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.