Narin'in Cinayet Zanlısıyla Aynı İsmi Taşımak İstemedi! Mahkemeye Başvurdu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Nevzat Temel, Diyarbakır'da işlenen cinayetle ilgili adı geçen zanlı ile aynı isme sahip olmaktan dolayı rahatsızlık duydu. Temel, ismini "Barış" olarak değiştirmek üzere mahkemeye başvurdu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ikamet eden 54 yaşındaki Nevzat Temel, isim değişikliği için mahkemeye başvurdu. Temel, bu adımı, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde meydana gelen ve 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilişkilendirilen Nevzat B. ile aynı isme sahip olmaktan duyduğu rahatsızlık nedeniyle aldığını belirtti.

"DERİNDEN ETKİLENDİM"

Cinayet zanlısıyla isminin aynı olması nedeniyle psikolojik olarak etkilendiğini söyleyen Temel, avukatı aracılığıyla Turgutlu Adliyesi’ne dilekçe sundu. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Temel, "Televizyonlarda cinayet haberini izledim ve bu durum beni derinden etkiledi.

Katil bir kişiyle aynı isme sahip olmaktan rahatsızlık duyduğum için isim değişikliği kararı aldım. Yeni isminin 'Barış' olmasını istiyorum. Dünyaya barış ve mutluluk getirmesini umuyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.