Narin'in diğer amcası 'kasten öldürmeden' tutuklanan kardeşine: "Kesinlikle cezalandırılma

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta Kuran kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran kayboldu ve 19 gün sonra, daha önce arama yapılan Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde, taş ve ağaç dallarıyla kaplanmış şekilde cesedi bulundu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta Kuran kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran kayboldu ve 19 gün sonra, daha önce arama yapılan Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde, taş ve ağaç dallarıyla kaplanmış şekilde cesedi bulundu.

Narin Güran’ın cesedinin bulunmasının ardından, anne, baba, amca ve ağabeyler de dahil olmak üzere toplam 24 kişi gözaltına alındı. İtirafçı Nevzat Bahtiyar ve köy muhtarı amca Salim Güran tutuklandı.

Gözaltına alınmayan amca Erhan Güran, A Haber’e verdiği demeçte, "Tek amacımız, Narin kızımızın katilinin bulunup adalet önünde cezalandırılması" dedi. Erhan Güran, Narin'in katilinin kim olursa olsun cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak, "Kardeşimiz bile olsa, kesinlikle cezalandırılmalı" ifadesini kullandı.

Önceki gün yaptığı açıklamada da itirafçı Nevzat Bahtiyar'la yaptığı son konuşmanın camide olduğunu söyleyen amca Güran, "Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı? Nevzat aramalara bizimle birlikte katıldı. Camide otururken geldi yanımıza oturdu, 'Jandarma beni sorguya almış, Salim şüpheleniyor musun diye sormuşlar, ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz. Salim böyle bir insan değil.' demiş" ifadelerini kullanmıştı.

Erhan Güran

DİĞER AMCA RIZA GÜRAN DA KONUŞTU

Narin Güran’ın büyük amcası Ali Rıza Güran, ortaya atılan tüm iddiaların yalan ve algı oyunlarından ibaret olduğunu savundu. Ali Rıza Güran, muhtar Salih Güran’ın, Narin’in cesedini ortadan kaldırmak için Nevzat B’ye 200 bin lira teklif ettiğini itiraf etmesine rağmen, bu kişinin davayı yanlış yönlendirmeye çalıştığını ileri sürdü. Türkiye gazetesindeki Yılmaz Bilgen imzalı habere göre, Ali Rıza Güran, olayın ilk günden itibaren doğru mecrasından saptırıldığını belirtti:

"Kur’ân kursu, İslam üstünden işlenen cinayet farklı odaklar tarafınca siyaset malzemesi yapılmaya çalışılıyor. Narin’i arama dönemi bir yığın yalan ve yönlendirme ile karşı karşıya kaldık.

Çocuğumuz şu an ifadesi ile en çok konuşulan Nevzat B’nin evinin köşesi. O noktadan sonrası muğlak. Şimdi onun ifadeleri baz alınarak mutlak bir sonuç üretme çabası doğru değil. Belirli mevzularda bu şahıs davayı yanlış izleyeceği yolu göstermeye çalışıyor.

Devletimiz gerçeği kesinlikle ortaya çıkaracak. Aileden ya da dışarıdan bu cinayete karışan kim var ise hepsi cezalandırılsın. İlk andan itibaren yapılan yayınlar, paylaşılan iddialar ve yazılar, haberler yüzde 90 yalan ve algı üzerine kurulu. Belirli çevreler bilerek hadiseyi Kur’ân kursu, İslam ve kutsal değerler üstünden istismar ediyor."


İtirafçı Nevzat Bahtiyar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.