‘Narkopara’ operasyonu: Şifreli konuşmalar deşifre edildi

Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen ‘Narkopara’ operasyonunda 37 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin, sahte para ile uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlendi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte para ile uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen suç örgütünü takibe aldı.
Polisin, 6 aylık teknik ve fiziki takibinin ardından Ankara merkezli, İstanbul, Yozgat, Çankırı ve Hatay’da 200 memurun katılımıyla 57 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 37 şüpheli, gözaltına alınırken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda; 21 bin 500 liralık sahte banknot, 10 gram kokain, 47,6 gram metamfetamin, 23,4 gram eroin, 20 gram esrar, 200 şişe sahte ve kaçak viski, ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda fişek ve 32 sentetik hap ele geçirildi.

Yapılan incelemede şüphelilerin sosyal medya platformlarından sahte para ile telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik eşya alışverişi yaptığı ve uyuşturucu kullananlara madde satışından sonra para üstü olarak sahte banknotlar verdiği tespit edildi.

UYUŞTURUCULARA TAKMA İSİM VERMİŞLER

Şüphelilerin telefon dinlemelerine yakalanmamak için ise şifreli iletişim kurdukları; eroine ‘Erol amca’, metamfetamine ‘Metin amca’, sentetik haplardan Lyrica’ya ‘Leyla abla’, Smyra’ya ‘Sam amca’ dedikleri belirlendi. Şüphelilerin, uyuşturucu satıcılarına ödeyecekleri paraları da ‘borç’ olarak tabir ettikleri ve ‘torbacı’ların, yakalanmamak için sattıkları uyuşturucuları kendi evlerinde ya da güvenli belirledikleri metruk binalarda kullandırdıkları tespit edildi.

Şüphelilerin, madde kullananları özendirmek amacıyla farklı uyuşturucuları tattırdıkları, özellikle eroin için ‘aşı yapma’ tabirini kullandıkları ve kullanıcıların uyuşturucu parası bulabilmek için hırsızlık başta olmak üzere birçok farklı suça karıştıkları belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı