NASA duyurdu! Uzay aracı döndü mahsur kalan astronotlar dönemedi!

Boeing'in Starliner aracı, Dünya'ya başarıyla döndü ancak uzayda mahsur kalan astronotlar Barry Wilmore ve Suni Williams, bu araçla dönemediler. NASA, astronotların 2025'in ilk aylarında Dünya'ya döneceğini açıkladı. Starliner’ın bu dönüşü önemli bir test olarak değerlendirildi.

Boeing'in Starliner uzay aracı, Dünya'ya başarıyla döndü. Ancak, uzayda mahsur kalan astronotlar Barry Wilmore ve Suni Williams, bu dönüşte yer almadı. NASA, astronotların 2025'in ilk aylarına kadar uzayda kalacağını ve SpaceX kapsülüyle geri döneceklerini açıkladı.

Boeing’in uzaya giden Starliner aracı, Dünya’ya başarılı bir şekilde döndü. Ancak uzayda mahsur kalan iki astronot, bu araçla birlikte Dünya’ya dönemedi. NASA, astronotlar Barry "Butch" Wilmore ve Suni Williams'ın 2025 yılının ilk aylarına kadar uzayda kalacaklarını açıkladı.

NASA'nın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, bu uçuşun "NASA için önemli bir test uçuşu" olduğu vurgulandı. Washington'daki NASA Genel Merkezi'nde Uzay Operasyonları Yöneticisi Yardımcısı Ken Bowersox, Starliner’ın mürettebatsız geri dönüşünü başarılı bir şekilde gerçekleştirmelerinden gurur duyduklarını belirtti ve bu testlerin Starliner hakkında önemli bilgiler sunduğunu ifade etti.

Planlara göre, NASA’nın Crew-9 görev süresi 2025'te sona erdiğinde, astronotlar SpaceX’in kapsülüyle Dünya'ya dönecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.