NASA galaksi dışı sinyal keşfetiğini duyurdu

Gökbilimciler, NASA'da görevli olup Fermi Gama Işıını Uzay Teleskobu'ndan elde edilen 13 yıllık verileri inceleyerek galaksimizin dışından gelen açıklanamayan bir sinyali keşfetti.

Gökbilimciler, NASA'da görevli olup Fermi Gama Işıını Uzay Teleskobu'ndan elde edilen 13 yıllık verileri inceleyerek galaksimizin dışından gelen açıklanamayan bir sinyali keşfetti. Francis Reddy, bu sinyali "Galaksimizin dışındaki şaşırtıcı ve şu ana kadar açıklanamayan bir unsurdu" olarak tanımladı.

GAMMA IŞINLARI İLE İLGİLİ ALTERNATİF SİNYAL KEŞFİ

Gama ışınları genellikle yıldız patlamaları veya nükleer patlamalarla ilişkilidir, ancak bu kez bilim insanları farklı bir sinyal buldu. Maryland Üniversitesi'nden Alexander Kashlinsky, keşiflerini Amerikan Astronomi Derneği'ne sunarken, "Gökyüzünde aradığımızdan farklı bir bölgede, aradığımızdan çok daha kuvvetli bir sinyal keşfettik" ifadesini kullandı.

KOZMİK MİKRODALGA ARKA PLAN (CMB) İLE İLGİLİ ŞAŞIRTICI BULGULAR

Bilim insanları, kozmik mikrodalga arka planı inceleyerek galaksimizin evrimini anlamaya çalışıyordu. Ancak, beklenmedik bir şekilde, bu araştırmalar sırasında enerjik kozmik parçacıkların yaydığı şaşırtıcı bir sinyal keşfedildi. Chris Shrader, "Gama ışını dipolü keşfettik; ne var ki, zirvesi güney göğünde yer alıyor, CMB'lerden uzaklarda ve büyüklüğü, devinimimizden beklenilenden 10 kat daha büyük" açıklamasını yaptı.

2017'DE KEŞFEDİLEN KAYNAKLA BAĞLANTILI OLASILIK

Bilim insanları, keşfin Arjantin'deki Pierre Auger Gözlemevi tarafından gözlemlenen bir kozmik gama ışını kaynağıyla ilişkili olabileceğini düşünüyor. Bu keşif, iki olayın aynı kaynaktan yayılmış olabileceği teorisini destekliyor. Araştırmacılar, bu esrarengiz kaynağı bulmayı ve alternatif açıklamalar geliştirmeyi umuyor.

NASA'NIN KEŞFİNİN ÖNEMİ VE GELECEK ARAŞTIRMALAR

Bu şaşırtıcı keşif, gökbilimcilere dipol yapısının nasıl meydana geldiğine dair daha fazla anlayış sağlama potansiyeline sahip. Araştırma makalesinin yazarlarından Fernando Atrio-Barandela, "CMB dipolünün büyük boyutları ve istikametiyle ilgili tartışma, çok erken evrende işleyen fiziksel süreçlere bir bakış imkânı sağlayabilir" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?