NASA: Güneş 11 senelik döngüsünde 'solar maksimum' evresine girdi

NASA, NOAA ve uluslararası Güneş Döngüsü Tahmin Paneli, Güneş’in ‘solar maksimum’ evresine ulaştığını duyurdu. Bu dönem, Güneş'teki aktivitelerde artış ve kir oluşumları bekleniyor.

NASA, NOAA ve uluslararası Güneş Döngüsü Tahmin Paneli, Güneş’in ‘solar maksimum’ evresine ulaştığını duyurdu. Bu dönem, Güneş’te kir oluşumu ve diğer aktivitelerin artışıyla birlikte, Dünya ve Güneş Sistemi üzerindeki etkileriyle dikkat çekiyor. Uzmanlar, bu sürecin yeni araştırma fırsatları sunacağını belirtiyor.

NASA'nın web sitesine göre, NOAA, NASA ve uluslararası Güneş Döngüsü Tahmin Paneli'nin düzenlediği bir telekonferansta, Güneş'in ‘solar maksimum’ evresine ulaştığı duyuruldu. 

NASA Uzay Hava Durumu Programı Direktörü Jamie Favors, bu evrenin ortalama bir yıl daha süreceğini tahmin ettiklerini belirterek, Güneş'te kir oluşumu gibi çeşitli aktivitelerde artış beklediklerini ifade etti. Bu artışın, yıldızla ilgili araştırmalar için yeni fırsatlar sunacağını ve aynı zamanda Dünya ile Güneş Sistemi üzerinde çeşitli etkileri olacağını vurguladı. 

NOAA Uzay Hava Durumu Operasyonları Direktörü Elsayed Talaat ise solar maksimum evresinin, mevcut 11 senelik Güneş döngüsünde gözlemlenen Güneş aktivitesinin zirvesi olduğu anlamına gelmediğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.