NASA, Jüpiter ve Neptün'ün uydularına yapılacak araştırma görevlerini reddetti

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Jüpiter ve Neptün'ün uydularına yapılması planlanan uzay misyonlarını reddetti. İşte reddedilen görevler ve amaçları.

NASA, önceliğini Venüs'e vermiş gibi görünüyor. Yakın zamanda Venüs'e iki yeni misyonu onaylayan NASA, şimdi de Jüpiter ve Neptün'ün uydularına yapılacak misyonları reddetti. Böylece bu projeler hayata geçemeden tarihin tozlu sayfalarına gömüldü.

NASA, bu görevlerin fizibilite için dokuz aylık bir hakem değerlendirme sürecinden geçeceğini Şubat 2020'de duyurmuştu. Discovery programının bir parçası olan bu görevler, Güneş Sistemini keşfetmek için benzersiz ve yenilikçi yaklaşımlar benimsemişti.

İptal edilen misyonların içeriği

İlk görev, Jüpiter'in dört büyük uydusundan biri olan ve volkanik özelliklere sahip bir uydu olan Io'ya yapılması planlanan IVO göreviydi. IVO, Io'nun manyetik ve yerçekimi alanları hakkında bilgi toplayarak, muazzam lav püskürmelerinin videolarını çekerek ve uydudan kaçan gaz ve tozu analiz ederek, bilim insanlarının Io'nun ısısının nasıl üretildiğini ve kaybolduğunu öğrenmelerine yardımcı olacaktı.

İkinci görev, Neptün'ün tek büyük uydusu olan Triton'a yapılacak olan Trident göreviydi. Triton, çok sayıda garip özelliğiyle Güneş Sistemindeki en sıra dışı gök cisimlerinden biri. Trident görevi, Triton hakkındaki bu garip şeyleri araştıracaktı. Görev, Triton'un manyetik alanını ölçmek için aletleri kullanan üç yönlü bir yaklaşım önerdi. Bir yeraltı okyanusunun varlığını ve yapısını tanımlayabilirdi.

Her iki görev de Venüs görevlerine yenildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Rusya ve Çin, Uzayda İş Birliğiyle Nükleer Güçle Çalışan Ay İstasyonu İçin Adım Atıyor
Yapay zekayla beraber hayatımıza girecek metal yaka kavramı
Tüm meslekleri etkisi altına aldı: İşte yapay zekayı en çok kullanan sektörler!
İkinci Türk astronot 8 Haziran'da uzaya yola çıkıyor!
TikTok, ABD Hükümetine Karşı Dava Açtı!