NASA: Küresel ısınma yüzünden anormal soğuk dalgaları gelecek!

İklim değişikliği ve Küresel ısınma konusunda araştırmalarını sürdüren NASA bilim insanları gelmekte olan anormal soğuk dalgaları için uyardı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) kürsel ısınma konusunda yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Yeni iklim araştırmasını yayınlayan NASA'nın verileri pek son derece olumsuz. NASA, gelecekte anormal düzeyde soğuk dalgaları beklediklerini açıkladı.

Dr. Tony Philips ve Kıdemli Araştırma Bilimcisi Martin Mlynczak yaptıkları araştırma sonucunda Güneş'in eskisi kadar verimli olmadığını ve bu etkilerinin gitgide hissedilmeye başlanacağını belirtti. Yapılan uydu çalışmalarında Termosfer'de soğuma ve buna bağlı daralma olduğu dikkatleri çekmiş durumda.

UZAY ÇAĞI SOĞUKLARI

NASA Kıdemli Araştırma Bilimcisi Martin Mlynczak nitrik oksit seviyesinin olması gerektiğinden 10 kat kadar daha düşük olduğunu belirterek, çok yakında uzay çağı için rekor soğukların görülme ihtimalinin bulunduğunu belirtti. Mlynczak bunun için henüz yeterli seviyenin oluşmadığını ancak birkaç ay içinde olabileceğini de ekledi. Geçtiğimiz yıl NASA tehlikenin boyutunu gözler önüne sermek için 1880'den günümüze olan değişikliği gösteren materyalleri yayınlamıştı.

Eğer NASA'nın araştırmaları kesin doğru olduğu kabul edilirse, çok yakın zamanda NASA'nın beklediği  anormal düzeydeki soğuklar adeta ünlü bilim-kurgu/Fantezi film serisi Yıldız Savaşları'nı (Star Wars) andırabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar