NASA, muhteşem bir gezinti sunuyor: 6 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki bir yolculuk

NASA, Hubble ve James Webb uzay teleskoplarının verilerinden yararlanarak, 6 bin 500 ışık yılı uzaklıkta yer alan Kartal Nebulası'nın içinde bulunan Yaratılış Sütunları'nı üç boyutlu olarak görselleştiren bir video hazırladı.

NASA, Hubble ve Webb uzay teleskoplarının yardımıyla, ortalama 6,500 ışık yılı uzaklıktaki dev Kartal Nebulası'nın merkezindeki kozmik oluşumun üç boyutlu turunu hazırladı.

Frank Summers, Baltimore'daki Uzay Teleskopu Bilim Enstitüsü'nden, "İzleyiciler, sütunların arasından geçerek bu oluşumun üç boyutlu yapısını keşfederken, Hubble ve Webb teleskoplarıyla elde edilen veriler arasındaki farkları görebiliyorlar. Video, aynı nesnenin farklı perspektiflerini incelemek için birden fazla uzay teleskobunun gerekliliğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

YILDIZLARIN OLUŞUMUNA IŞIK TUTUYOR 

Aynı zamanda bu görsel çalışma seyircilere yıldız oluşumunun nasıl gerçekleştiğine dair genel bir fikir vermeyi hedefliyor.

Yaratılış Sütunları, çoğu zaman yakındaki genç yıldızların morötesi radyasyonuyla aşınan küçük karbon ve hidrojen toz taneciklerinden oluşuyor. Bu yapılar, Samanyolu'ndan başlayarak gösterilen bir yakınlaştırma ile videoya dahil edilmiş. Video, seyircilere bebek yıldızların nasıl oluştuğunu ve geliştiğini daha iyi anlamalarını sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.