NASA şaşırtıcı bir buluşa imza attı

NASA son yıllarda çalışmalarını fazlasıyla hızlandırdı ve şimdi şaşırtıcı bir buluş daha ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

NASA  tarafından ilk olarak 2021 yılında Jüpiter’in yakınında sıkışıp kalan Truva asteroitlerini araştırmak için fırlattığı Lucy uzay aracı ilginç bir keşifte bulundu.

Uzay aracı, ilk olarak Scientific American tarafından bildirildiği gibi, Dinky lakaplı bir asteroit buldu. Bu asteroit etrafında dönen daha küçük bir asteroit vardı.  Yani asteroit kendi ayına sahipmiş. Teknik terimde ikili asteroit çifti olarak adlandırılan durum gerçek adı Dinkinesh olan Dinky olan iki asteroide ev sahipliği yapıyor. Görünüşe göre sadece dünyamız kendi ayına sahip olmakla kalmıyor, uzayda farklı asteroidlerin de kendi ayları olabiliyor.

Maryland Üniversitesi’nden gezegen bilimci Jessica Sunshine, Scientific American’a “İkili bir sistem kesinlikle bir olasılıktı” dedi. “Ama bu beklenmiyordu ve sonuçlar gerçekten harika.” Aslına bakılırsa kayda değer bir buluş beklemiyorduk. Sadece deneme amaçlı bir araştırma projesi yapıyorduk ancak sonuçlar bizi şaşırttı. Southwest Araştırma Enstitüsü’nden gezegen bilimci ve Lucy misyonunun baş araştırmacısı Hal Levinson, testin “inanılmaz derecede başarılı” olduğunu söyledi. Dinky olarak isimlendirilen asteroid ve onun daha da küçük uydusuna gelince, ilgili verilerin yalnızca üçte biri Dünya’ya ışınlandığı için NASA bilim isimlerinin soruşturma konusunda hâlâ kat etmesi gereken uzun bir yol var. NASA, Dinky’yi ve onun sözde uydusunu gösteren bir dizi görüntü yayınladı ancak henüz gerçek bir veri yok.

Yeni Nesil Opel Combo, Vivaro ve Zafira Life İçin Geri Sayım Başladı!

Teknoloji Haberleri

Oyun tasarımında persona: Meğer bu yüzden oyun bağımlısı oluyormuşuz!
Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!
Oyun dünyasında RTS nedir?
Shadow Robot Company'den Devrim Niteliğinde Robotik El: İnsan Elinden %50 Daha Büyük!