Nasa uzay çalışmalarında Titan uydusunu inceleyecek

Samanyolu galaksisinin en büyük gezegenlerinden birisi olarak bilinen Satürn’ün uydusu Titan, büyük sırları kendisine barındırıyor olabilir. Sıvı metalden

Samanyolu galaksisinin en büyük gezegenlerinden birisi olarak bilinen Satürn’ün uydusu Titan, büyük sırları kendisine barındırıyor olabilir. Sıvı metalden oluşan göller ve nehirler belki de farklı bir yaşam formu için büyük bir umut taşıyor. NASA bunun farkında olduğu için farklı robotlarla bu gezegende çalışmalar yapacak.

Titan uydusunun yüzeyi alışılmışın dışında bir yapıya sahip. Bu nedenle bilim insanları şekil değiştiren robotlarla önemli problemleri tamamen bitirmek istiyor. Örneğin yüzeyin birleşiminin sert bir kaya veya farklı bir madde ile kaplanmış olmasına bağlı olarak robotların da birbirinden farklı şekiller alması gerekebilir.

NASA tarafından “Cobots” olarak adlandırılan bu yeni robotlar, yarı otonom bir sisteme sahip olacak. Bu sayede robotlar, birbirlerini yönlendirmeden fiziki bağlantı kurabilecek. Şekil değiştiren robotların bir paraşütle ana roketten yüzeye inmesinin sağlanacağı düşünülüyor.

iPhone 11 Pro ve Galaxy Note 10+ kamera karşılaştırması

2020 yılında bu robotların yapımına başlanacak ve yaklaşık olarak 2026 yılında son verilecek. Böylece 6 yıl içerisinde bu robotlar hazır hale gelebilecek. Ancak yine de muhtemelen bazı gecikmeler yaşanacaktır. Peki sizce NASA bu tür robotlar yardımıyla gezegenlerde önemli keşifler gerçekleştirebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!
2 Mayıs'ta Epic Games, 487 TL değerindeki oyunu ücretsiz olarak sunacak
En hızlı internete sahip ülkeler listesi duyuruldu! Türkiye'nin konumu beklenildiği gibi
Linkedin, rakibini model alarak yeni bir video deneyimi sunuyor: Yeni bir video platformu yolda!
NASA'nın Psyche Uzay Aracı, 225 Milyon Kilometreden Lazer İletişimi Sağladı!