NASA uzayda mahsur kalan astronotların Dönüş Tarihini Açıkladı

NASA, 6 Haziran'da Boeing'in Starliner mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore'nin Şubat ayında SpaceX Dragon aracıyla Dünya'ya döneceğini açıkladı. Starliner'daki teknik sorunlar nedeniyle mürettebatın güvenliği ön planda tutuldu.

NASA, 6 Haziran'da Boeing'in Starliner mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilen astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore'nin dönüş tarihini açıkladı. NASA Başkanı Bill Nelson, astronotların Şubat ayında SpaceX'e ait Dragon uzay aracıyla Dünya'ya döneceklerini duyurdu. Bu karar, Starliner'daki teknik sorunlar ve güvenlik endişeleri nedeniyle alındı.

Starliner, 5 Haziran'da test görevi için fırlatıldıktan sonra yaklaşık 27 saatlik bir uçuşun ardından ISS'ye kenetlendi. Ancak, mekikte helyum sızıntısı ve itici arızaları gibi teknik sorunlar yaşandı. 28 iticiden 4'ü bozuldu, ama astronotlar kalan iticilerin bir kısmını çalıştırmayı başardı. Bu sorunlar, görev süresinin uzamasına ve güvenlik endişelerinin artmasına neden oldu.

Nelson, yapılan açıklamada, "Butch ve Suni'yi Uluslararası Uzay İstasyonu'nda tutma ve Boeing Starliner'ı mürettebatsız olarak dünyaya getirme kararı, güvenliğe olan bağlılığımızın bir sonucudur" dedi. Bu karar, astronotların güvenliğini ön planda tutarak, olası riskleri minimize etmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.