NASA Yüzlerce Çalışanını İşten Çıkardı

NASA, California'daki Jet Tahrik Laboratuvarı'nda bütçe kısıtlamaları sebebiyle 530 kişiyi işten çıkardı. JPL Güney California Direktörü Laurie Leshin, bu kararın üzücü ama gerekli olduğunu belirtti.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), uzun yıllardır dünyada ve uzay araştırmalarıyla adından sıkça söz ettiren bir kurum olarak biliniyor. Ancak bu kez NASA, bütçe kesintileri sebebiyle California'daki Jet Tahrik Laboratuvarı'nda (JPL) istihdam edilen 530 kişiyi işten çıkardı. Bu hamle, ajansın yüzde 8'lik bir küçülmeye gitmesi anlamına geliyor.

JPL Güney California Direktörü ve Misyon Sorumlusu Laurie Leshin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, işten çıkarmaların "üzücü ancak gerekli" olduğunu belirtti. Bu kararın, bütçe kesintilerinin beraberinde getirdiği harcama kısıtlamaları doğrultusunda alındığını ifade etti.

Özellikle bütçe kesintisinden etkilenen projeler arasında, Mars'tan kaya ve toz örnekleri toplamayı ve Dünya'ya getirmeyi planlayan "Mars Sample Return" (MSR) misyonu dikkat çekiyor. Bu misyonun, NASA'nın gelecekte Mars'a insan gönderme hazırlıklarına destek olması amaçlanıyor.

NASA'nın bu adımı, uzay araştırmaları ve keşiflerindeki hedeflerinde bir daralma anlamına gelirken, ajansın gelecekteki projeleri ve misyonları üzerinde de etkileri olabileceği değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden suikaste uğradığını ilk kez açıkladı
Vatandaşa kötü haber: Zam dalgası geliyor! Elektrik, doğal gaz, köprü ve otoyollara zam kapıda!
Sydney Sweeney, Christy Martin'in Ayak İzlerini Takip Edecek: Yeni Film Projesi!
Ankara Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları Havadan Görüntülendi
"Aşırılıktan kaçının; atamalarda şeffaf olun"