NASA'dan Güneş patlaması uyarısı

NASA, X6.3 dereceli dev güneş patlaması uyarısı yaptı. İletişim kesintilerine yol açabilecek bu olay, 2017'den beri yaşanan en büyük patlama. Yüksek frekanslı telsiz operatörleri uyarıldı, ancak genel halk için ciddi bir tehdit oluşturmuyor.

NASA, güçlü güneş patlamalarının uzayda ve Dünya'da iletişimi kesintiye uğratma potansiyeli taşıdığı konusunda bir uyarıda bulundu. Ajans, 22 Şubat 2024'te meydana gelen ve X6.3 olarak derecelendirilen güneş patlamasının detaylarını paylaştı.

GÜNEŞ PATLAMALARI BEŞ KATEGORİYE AYRILIYOR

Güneş patlamaları, enerji patlamalarının büyüklüğüne göre A, B, C, M ve X olmak üzere beş kategoriye ayrılır. M ve X sınıfı patlamalar en tehlikelileridir ve olumsuz etkiler yaratabilir.

2017'DEN BU YANA EN BÜYÜĞÜ YAŞANDI

X6.3 patlaması, 2017'den bu yana kaydedilen en büyük güneş patlamasıdır. Bu olay, Space Weather Live'daki sıralamada 27. sıraya yerleşti. Güneş patlamalarının 11 senelik döngüsü içinde önemli bir olaydır.

YÜKSEK FREKANSLI TELSİZ OPERATÖRLERİ UYARILDI

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, X6.3 patlamasının yüksek frekanslı telsiz operatörleri için geçici bozulmalara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ancak, genel halk için patlamanın önemli bir tehdit oluşturmadığını belirtti.

  1. GÜNEŞ DÖNGÜSÜ DEVAM EDİYOR

Bu güneş patlamaları, 2019'da başlayan ve 2025'te zirveye ulaşması beklenen 25. Güneş Döngüsü sırasında meydana geldi. X6.3 patlaması, bu döngünün en büyüğüdür, ancak gelecekte daha büyük olaylar olabilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Muhteşem Yüzyıl dizisi mobil oyun oldu: Tek tıkla ücretsiz oynayın!
WhatsApp'tan Yeni Bir Değişiklik Daha: Sesli Aramalar Artık Daha Kullanıcı Dostu Olacak!
Spotify'ı ücretsiz kullananlara kötü haber: O özellik ücretli oluyor!
41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor