NASA'nın Ay görevi için Prada ve Axiom Space bir araya geldi

Prada ve Axiom Space, NASA'nın Artemis III görevi için AxEMU adlı yeni uzay giysisini tanıttı. Milano'da sergilenen giysi, zorlu ay koşullarına dayanacak şekilde tasarlandı. Hem erkekler hem de kadınlar için uygun olan AxEMU, astronotlara sekiz saat süresince güvenli uzay yürüyüşü imkanı sunacak.

Prada ve Axiom Space, NASA'nın Artemis III görevi için tasarlanan özel bir uzay giysisi üzerinde birlikte çalıştı. Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) adı verilen giysi, Milano'daki Uluslararası Astronot Kongresi'nde tanıtıldı. 

Ay'ın zorlu koşullarına uyum sağlamak üzere tasarlanan giysi, mühendislik harikası işlevsellik ile estetiği bir araya getiriyor. İki şirketin ortak açıklamasına göre, giysi, Ay'ın güney kutbundaki aşırı sıcaklık değişimlerine karşı en az iki saat dayanabilecek şekilde üretildi. AxEMU'nun su altı gibi farklı ortamlarda yapılan testlerden başarıyla geçtiği belirtildi.

Isıyı yansıtma ve ay tozuna karşı koruma amacıyla beyaz bir malzemeden üretilen giysi, astronotlara daha fazla esneklik, performans ve güvenlik sunmayı hedefliyor. Hem erkek hem de kadın astronotlar için tasarlanan giysiyle, sekiz saate kadar uzay yürüyüşü yapılabilecek. AxEMU, mürettebatın güvenliği için yedek sistemler ve dahili bir teşhis sistemiyle donatıldı.

Prada’nın Pazarlama Direktörü Lorenzo Bertelli, Axiom Space ile uzun vadeli işbirliğinin ilk adımını atmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Axiom Space Başkanı Matt Ondler ise yeniliğin, farklı beceri ve eğitimlere sahip ekiplerin bir araya getirilmesiyle ortaya çıktığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.