Nasrallah: Tüm dünya biliyor, Türkiye IŞİD'i destekliyor

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Tüm dünya, Türkiye'nin IŞİD'e diğer ülkelerde daha fazla destek verdiğini biliyor" derken, Halep zaferinin siyasi çözümün yolunu açacağını söyledi.Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah,...

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Tüm dünya, Türkiye'nin IŞİD'e diğer ülkelerde daha fazla destek verdiğini biliyor" derken, Halep zaferinin siyasi çözümün yolunu açacağını söyledi.
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bölgedeki gelişmeler hakkında konuştu.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep'i kurtarmasına değinen Nasrallah, "Halep'ten sonra, rejimi devirme hedefinin başarısız olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Suriye yönetiminin ülkenin iki büyük kenti Halep ile Şam'a sahip olduğunu, bunun yanında Hama, Humus, Lazkiye, Tartus ve Suveyda'nın da ordu kontrolünde olduğunu söyleyen Nasrallah, "Bu rejim burada, güçlü, efektif ve dünyada kimse onu görmezden gelemez" dedi.

Halep'in karşı taraf için yenilgi, "terörle mücadele cephesi" içinse zafer olarak nitelendiren Hizbullah lideri, "Ancak bu savaşın bitmesi anlamına gelmiyor" dedi.

Nasrallah, Halep zaferinin siyasi çözüm için de bir yol açabileceğine dikkat çekti.

Konuşmasında IŞİD'e destek veren ülkelerden de bahseden Nasrallah, Türkiye için, "Tüm dünya, Türkiye'nin IŞİD'e diğer ülkelerde daha fazla destek verdiğini biliyor" dedi ve Türkiye halkını IŞİD'e karşı kararlı bir tutum almaya çağırdı.

Arap devletlerini de eleştiren Nasrallah, özellikle Körfez ülkelerinni ve Ürdün'ün Filistin için harcadığı paralarla Suriye'deki "muhalifler" için harcadığı paraları kıyasladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek